Debitantski singl sarajevskog symphonic/progressive metal benda Dolia

Sarajevski symphonic/progressive metal bend DOLIA predstavlja debitantski singl “The Gift” kojim najavljuju nadolazeći EP. Video spot za istoimeni singl je objavljen 30.10.2023. godine. Režiju spota potpisuje Tarik Hodžić (“Scream for me Sarajevo“). Miks i master pesme potpisuje Simon Jovanović.

Bend u trenutnom sastavu postoji od 2018. godine, a pod tim imenom nešto duže. Članovi benda su: Sara Vojičić (vokal), Riad Musić (gitare i orkestracija) i Erik Müller (bas). U svojoj muzici kombinuju heavy metal sa primesama klasične i filmske muzike, ali i etno melosa.

Iza same muzike se krije originalna fantasy priča koja je delimično inspirisana slavenskom mitologijom. Pesma “The Gift” govori o susretu glavne protagonistkinje sa Moranom, slavenskom boginjom zime, plodnosti i snova, ali i zaštitnicom žena.

Bend najavljuje izlazak još dva video spota za pesme sa nadolazećeg EP-a kojima će ispratiti ovu priču, ali i prikazati drugu stranu medalje odnosno njen pandan u realnom svetu. Drugi singl, koji je ujedno i “title trackEP-a, izlazi krajem godine.

Bend aktivno radi na snimanju konceptualnog albuma od devet pesama kojeg planiraju da objave 2024. godine, a zatim i uživo promovišu na prostorima bišve Jugoslavije, ali i šire.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *