Banjalucki metal bend “Melldown” – objavio debi album “Cryptomnesia”

Banjalučki metal bend “Melldown” izbacio je svoj album prvenac, nazvan “Cryptomnesia”. Posle dugogodišnjeg krčkanja u vežbaonicama i postepenog snimanja i sakupljanja pesama, album je završen i objavljen 01.10.2023. godine. Nova muzika je svetlost dana ugledala na Youtube i Bandcamp profilima benda. Posle nekoliko dana usledila je i objava na Spotify platformi.

Iako su ideje za pesme nastale u ranim godinama benda, dolaskom Gorana Marinkovića na mesto growl soliste i Duška Milijevića na mesto ritam-udarača, došle su i nove ideje te se rodio novi zvuk, kojim je bend blago promjenio svoj pravac. Iako “Melldown” sebe ne svrstava ni u jedan klasičan šablon metal muzike, uzori koji su pripomogli stvaranju novog zvuka dolaze iz pravca modernog metala i metalcore-a. To su bendovi kao “Gojira” i “Lamb of God” kao i stari uzori kao “Mastodon” i “At the gates”.

Pesme su snimane od 2020. godine do 2023. godine. Bend je u studiju “Cirith Ungol” snimio svu muziku, potpomognut Draženom Kecmanom, koji zadužen za snimanje zvuka, kreativne sugestije i finalni mix.

Vizuelni identitet album “Cryptomnesia” je izašao iz kista banjalučkog digitalnog umetnika Sandra Fazlinovića, koji stvara detaljne crtež, većinom horor tematike ili inspirisane mitologijom H. P. Lovecraft-a. Svoje radove objavljuje na svojoj stranici “Empty I’s”.

Melldown je tokom perioda snimanja grabio svaku priliku za nastupanje, bilo da se radi o svirkama sa kolegama iz banjalučke i regionalne scene ili nastupima na banjalučkim festivalima. Kao vrhunac scenskog nastupa, bend je učestvovao na takmičenju demo bendova na prvom povratničkom “Demofest” festivalu u Banjaluci. Iako nije ostvario prolaz u finale, momci su ostvarili svoj dugogodišnji san i predstavili muziku svom gradu.

Melldown su:
Mario Jakara – gitara
Aleksandar Vukotić – gitara
Duško Milijević – bubanj
Žarko Lalović – bas
Goran Marinković – vokal

Više o “Melldown”-u:

Facebook: https://www.facebook.com/melldown.bl/
Instagram: https://www.instagram.com/melldown.band/
Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL8ETXrNos90WX5AlX8KQau2azTQ1pal8D
Bandcamp: https://melldown.bandcamp.com/album/cryptomnesia

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *