Predstavljamo vam album “Mirror” i singl “Niko neće znati” benda Manivi

Nakon prvog albuma “Manivi” iz 2016. godine, kantautorka i multiinstrumentalistkinja Ivana Vukmirović Manivi donosi novi materijal – drugi studijski album “Mirror”, jedinstven i zbog kompozicije “Niko neće znati”, prve pesme na maternjem jeziku. U svetu koji insistira na javnom, vrlo je malo trenutaka koji ostaju van pogleda drugih, a ova pesma opisuje to tajno mesto u kojem smo slobodni.

Pesma “Niko neće znati” je nastala u saradnji sa Đorđem Miljenovićem i govori upravo o tom trenutku kada zajedno sa izabranom osobom proživljavamo ono što će zauvek ostati lično, sačuvano od drugih. Spoj repa i Ivaninog prepoznatljivog vokala dočarava ono što predstoji susretu sa pravim, a Miljenovićev deo prikazuje taj susret iz muške perspektive, ogoljeno od očekivanja, emotivno i iskreno. Ova pesma daje pravu atmosferu za ono čemu dodiri i takvi susreti vode.

Posle Ivaninog povratka iz Berlina, gde je u multikulturalnoj i bogatoj umetničkoj sredini otkrila nove perspektive u svom stvaranju, drugi album “Mirror” dočarava promene u njenom životu i radu. Mešavina muzičkih stilova u pesmama, kao i bogatstvo aranžmana odlikuje autorski izraz koji je Ivana ostvarila sa članovima benda, vrsnim džez i soul muzičarima: Draganom Ćalinom za klavirom, Dejanom Antovićem na basu i Peđom Milutinovićem za bubnjevima. Ovakav miks stilova, obogaćenih i uplivima elektronske muzike, čini Manivi nesvakidašnjim bendom na domaćoj i regionalnoj sceni.

Ivanini tekstovi prikazuju doživljaj sveta iz perspektive mlade žene koja postaje svesna svoje snage i ženstvenosti. Ljubav se doživljava na novi način, kao u pesmi “Free”, slabosti se otkrivaju i toj se emociji prepušta u pesmi “You Make My Heart Sing”, a unutrašnji svet se prikazuje kroz prirodu koja je okružuje (“Mirror”). Svaka od sedam pesama sa predstojećeg albuma donosi autentičnu priču o njenom razvoju kao osobe i umetnice. Album je naslovljen po pesmi “Mirror”, koja je već privukla pažnju preko Glitch Records Session-a.

Publika sa nestrpljenjem očekuje njihove nastupe, jer ono što je njihovo ime, izvedeno iz reči “mani”, koja na Sanskritu označava najveće nematerijalno blago, to predstavljaju koncerti ovog benda – neponovljivo i neprocenjivo muzičko iskustvo.


Album na svim striming platformama


Nesumnjivo je da će uskoro svi znati pesmu “Niko neće znati”, a preko nje će otkriti sve što novi album benda Manivi donosi na scenu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *