Slovenska pesma na Billboardovoj lestvici dobila je nastavak “Leaves are Falling II”

Nakon odličnog plasmana pesme “Leaves are Falling” slovenskog benda XSKULL8 na Billboardovoj lestvici (TOP 20 – Major Rock Chart i TOP 10 – Secondary Rock Chart), dobili smo i njezin nastavak.

From Sin To Sinners, na kojem je i prva verzija pesme, rodila se ideja o nastavku. „Čim smo došli na osnovnu ideju za pjesmu, odlučili smo da to bude priča o „četiri godišnja doba“. Što znači da će to na kraju biti saga od četiri pjesme koje su po nečemu slične, ali svaka “čita” svoj pasus u životu i svaka ima svoju energiju”, komentariše projekat: pevač benda Rok Žurga.
Tako se i dogodilo. Pesma s potpuno drugačijom, nešto udarnijom energijom, tek na početku refrena podseća na svoju prethodnicu, ali već u sledećoj sekundi skreće u drugom smeru. “Uglavnom, ako slušate tekst, komad je prilično tužan. Ali na kraju, u kombinaciji s instrumentalom, odvede vas tamo gdje želite. Ili u nešto što je već prošlo, ili preko nečega s čime se boriš”, dodao je Rok.

XSKULL8 je ove jeseni zajedno sa Klonom i The Black Proteus pripremio i kratku turneju po slovenskim klubovima, no o planovima za drugu godinu ne žele previše govoriti. “Ako sve bude išlo po sreći, u drugoj polovici 2024. čekaju nas čak tri kratke turneje na tri različita kontinenta, ali… o tome kad sve dođe do točke s koje nema povratka”, sa smeškom zaključuje Rok.

Njihove avanture, mesta nastupa i nova izdanja možete pratiti na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/xskull8
Instagram: https://www.instagram.com/xskull8.official
Tik tok: https://www.tiktok.com/@xskull8.official
Web: https://xskull8.com/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *