Povratak DARK FEST-a i njegovo 11. izdanje

Jedanaesto poglavlje najstarijeg andergraund dark festivala u Srbiji ponovo će se održati u Novom Sadu, u velikoj sali RKC Matka.

Ovom prilikom festival će ugostiti svetski priznatu electro ebm autorku POPSIMONOVU koja nam dolazi iz Hrvatske. Popsimonova, nekadašnja članica ebm benda Dekolaž, predstaviće srpskoj publici kako novi materijal, tako i dobro znane ebm hitove koje je tokom godina iznedrila. Ovo je ujedno i prvi put da Popsimonova kao projekat nastupa u Novom Sadu.

Drugi bend teškog kalibra su novosadski indastrijal rokeri DREDDUP, koji uskoro ulaze u 27. godinu postojanja, dreDDup će ovom prilikom odsvirati jedan energičan set gde najavljuju i iznenađenja na setlisti. Bend je uveliko u studiju i pripremaju ne jedan – već uporedo tri nova albuma.

Treći bend teškog kalibra su nekadašnji članovi bendova Katabazija i Scarps, ovaj put kao nesalomiva post pank indastrijal mašina LUDWIG LUDWIG koji nam dolaze iz Kruševca. Bend je posle duže koncertne neaktivnosti ponovo aktivan i ovo je njihovo vatreno kršenje u Novom Sadu. Karakteriše ih magijski obojen performans i neverovatna dark atmosfera koju isijavaju za vreme nastupa.

Četvrti bend je poslastica za fanove starog indastrijal zvuka na pragu mešavine Throbbing Gristle i Z’ev, u pitanju je stari novosadski projekat MRT. MRT je takođe u studiju i pripremaju novi materijal a oni će ujedno i otvoriti Dark Fest svojim nastupom i odsvirati nešto od novog materijala.

Peti bend su nove beogradske post punk snage i bend koji je pre mesec dana objavio novi album, u pitanju su IZLETI. Isprva, bend bez bubnjara u nekoj fuziji Big Black/Fugazi zvuka, za ovaj festival ipak najavljuju energičan set koji će uključivati i bubnjara.

Šesti, ali ne manje važni, potpuno novi darkwave black metal projekat koji nam dolazi iz Opova, u pitanju su WORM MAN. Pre par meseci objavili svoj prvi EP gde vešto kombinuju mračne elektronske forme i black metal a posetioci festivala će ovaj put prisustvovati stvaranju istorije jer je ovo ujedno i njihov prvi nastup pred publikom.

Vrata festivala se otvaraju u 19h
Cena ulaznice je 600 din i kupuje se na ulazu u klub.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *