“Odyssey” na putu da osvoji Novi Sad

Progresiv metal atrakcija Lavina iz Niša novembra prošle godine objavila je, samostalno, album prvenac “Odyssey“. Tim povodom kreću i u njegovu koncertnu promociju! Sviraće, uz ortačke grupe, 8. (Novi Sad) i 9. (Beograd) aprila, dok se detalji nalaze u daljem tekstu.

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – “Odyssey“, koji je izašao 18.11.2022. Posle uspešne promocije albuma na nastupu u Nišu bend će u 2023. godini album promovisati po većim gradovima Srbije.

Odyssey” predstavlja jedan “vrtlog” različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.

Uz Lavinu u CK13 nastupaće:

POLYWHY je mathcore/post-hardcore sastav iz Novog Sada, aktivan od 2021. Iza sebe imaju jedno EP i jedno LP izdanje

idiedthisfebruary je novosadski screamo/post-hardcore bend. Čine ga Stefan Duka na gitari i vokalima, Em Drakulić na bas gitari i vokalima, i Luka Salak na bubnjevima. Projekat je osnovan 2021. godine sa ciljem da nastavi napredak zvuka bendova poput Jeromes Dream, Orchid, Pg. 99 i sličnih. Nakon dve godine pripremanja materijala i menjanja postave, bend konačno kreće raditi punom snagom dolaskom Luke na bubanj početkom 2023. godine. Na svirci će predstaviti materijal koji spremaju za prvi studijski album.

Cena ulaznice 500 dinara.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *