Promocija aktuelnog albuma benda Northern Revival u Zrenjaninu, Nišu i Sarajevu

Aktuelni album “Modification” (9. septembar 2022, Geenger records), novosadski bend Northern Revival nastavlja da promoviše nizom koncerata u klubovima širom Srbije i regiona. Posle Subotice i Sente sledi Zrenjanin (klub Mitraljez) u subotu, 25. marta.

Ovom prilikom, pored Northern Reviva-a nastupiće i njihovi sugrađani, bend EnKor, karakteristični po specifičnom, hibridnom metal zvuku, te će se na predstojećem koncertu predstaviti publici prezentujući novi materijal na kome trenutno rade.

Northern Revival, kao sledeću stanicu za svoju promociju bira Niš, gde ih očekuje nastup u AKC Fuzz-u, u subotu 8. aprila, a vikend nakon toga predstaviće se i bosanskoj publici nastupom u Sarajevu (15. April, AG).

Northern Revival je bend iz Novog Sada. Njihova muzika ako mora da se etiketiraa nekim žanrom možda bi najtačnije mogla da se nazove stoner heavy rock iako je mnogo više od toga.

Može se čuti mnogo uticaja u njihovoj muzici, od klasičnog rokenroka, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard corea do stonera koji su se u njihovoj muzici brusili i polirali 10 godina da bismo došli do onoga što definiše zvuk i stil benda danas.

Do sada su objavili četiri studijska izdanja: EP “Mouth Full Of Dirt” (2015. Miner Records), LP “Life Survival Tips” (2016. Nocturne Media), iste godine podjednako važno kao izdanje je i saradnja sa craft pivarom RazBeerbriga kada nastaje Northern Revival pale ale, EP “Electric Power Supply” (2019. 1001 Stoned, Librarion Records).

Naziv novog albuma, “Modification” (Geenger Records), simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji.

Ključna promena koja je u osnovi izmenila idejnu, stilsku i formalnu postavku benda jeste dolazak Slobodana Pejčića i preuzimanja uloge glavnog vokala 2019. kada bend kreće da radi na novom albumu. Instrumentalnu postavku čine članovi: Aleksandar Rajić (gitara), Marko Vasiljev (bass) i Željko Krstanović (bubnjevi).

Bend Enkor je nastao u aprilu 2021. godine kao trojka a trenutnu postavu čine: Đorđe Jezdić (gitara), Luka Stefanović (gitara, vokal), Emil Mijatov (bubanj) I Pavle Vujić (bas).

U pitanju je metal, hibridnog cross-over tipa koji flertuje sa više različitih žanrova od kojih su neki death, groove, gothic, sludge, industrial…

Muzika je dosta emotivna i jaka i pored svoje agresije ostaje melodična i strukturalno celovita, objedinjena. Tekstovi su na srpskom jeziku.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *