Kad Epilog glasno odbrusi “Neću”

Kragujevačka rok postava Epilog, nakon kraće pauze, intenzivno nastavlja sa radom na svom drugom studijskom albumu! Posle video-singla “Makondo” imamo priliku da pogledamo i njihovo novo audio-vizuelno ostvarenje načinjeno za temu „Neću“.

Kako smo i obećali kontinuirano nastavljamo da ekranizujemo pesmu po pesmu, a video za novi singl „Neću“, kao i obično, potpisuje naša pouzdana ekipa RAXmedia, objašnjava Dragan Urošević Urke, čuveni lider grupe i negdašnji barjaktar Osvajača, pa nastavlja: “Novi singl „Neću“ oslikava raspoloženje koje nas trenutno okružuje viđeno iz intimnog ugla. Ljubav jeste moja večita inspiracija i verovatno su pesme sa tom tematikom najbolje koje sam ikada napravio, ali zašto se ne osvrnuti i na svakodnevicu, jer smo svi u njoj voljno il nevoljno. Pesmu „Neću“ napisala je naša divna prijateljica i poznata srpska poetesa Maja Grčić Sara, a ja sam se svojski potrudio da muzikom dočaram njenu atmosferu.

Uz predani rad u kragujevačkom Domu omladine, bend može da se ponosi i zbog činjenice da je proteklih meseci imao veliku privilegiju da se predstavi na nekoliko najvećih koncerata u regionu, koji su okupili na desetine hiljada vatrenih ljubitelja čistog rokenrol zvuka iz svih negdašnjih jugoslovenskih republika. To su zlata vredni nastupi uz Smak u Kragujevcu 6. maja i Čačku 9. septembra, na kojima je Epilog dobio priliku da kao predgrupa legendi, predstavi svoje nove pesme.

Koliko je bitan autorski rad toliko su bitni live nastupi na kojima bend ima prilike da se predstavi publici u najreprezentativnijem svetlu. Ta dva elementa su neraskidiva i ne mozemo ih odvojeno posmatrati, podvlači Urke pa se osvrće i na dva pomenuta čudesna nastupa sa Smakom: “Nas je na ova dva koncerta u Kragujevcu i Čačku imalo prilike da čuje više od 50.000 ljudi kojima smo uspeli da predstavimo sve ove nove pesme koje spremamo za novi album. Reakcije su bile sjajne, a utiske još sređujemo.

Uz nove pesme na repertoaru su se našle i one sa albuma „Vrelina“ („Minut ćutanja“, „Ona ima san“, „Vrelina“) na kojem su, da podsetimo, Dragan Urošević kao autor i Nenad Jovanović na mestu vokala sarađivali još davne 2000.

Pridošli članovi grupe sa sobom su doneli nove kvalitete, koji su muziku koju trenutno radimo izdigli na novi, viši nivo, dodaje čuveni gitarista i kompozitor i čitavu priču završava lamentom nad dolazećim albumom: Više puta smo sebi davali neke rokove, u kojima smo smatrali da ćemo završiti kompletan materijal, međutim potvrdilo se da je u ovim vremenima nezahvalno bilo šta striktno planirati. Bitno je da na novom albumu svakodnevno radimo, sigurno je da su pesme tu i kako koja bude doterana radimo video za nju. Mislim da nam ne trebaju kompromisi, i to je jedini ispravan stav.

Epilog su: Nenad Jovanović (vokal), Dragan Urošević (gitara), Darko Spasić (gitara), Rale Petrović (bas gitara), Nikola Baošić (bubnjevi)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *