Necronomicon, 3000AD, Stonecast i Evolucija u Novom Sadu 13. oktobra

Nemački thrash metal veterani, kultni Necronomicon, će nakon nastupa u Zemunu 2019. ponovo posetiti Srbiju. Sa njima na turneji se nalaze i bendovi 3000AD i Stonecast dok će domaća podrška biti sympho-metal sastav Evolucija.

Tokom pandemije korona virusa Necronomicon su snimili deseti album „The Final Chapter” u novoj postavi (Fredi je i dalje jedini originalni član benda i njegov osnivač), koji je u suštini novo poglavlje za bend – to je prvi put da bend ima međunarodne članove, tako da je zvuk drugačiji, ali i dalje je to Necronomicon. Album je u martu 2021. Objavio El Puerto Records, tako da je ova turneja promocija tog izdanja.

3000AD je crossover/thrash metal trojac sa Novog Zelanda. Gitarista Sem Prajor, basista Skot Ostin i bubnjar Helmor Bons formirali su bend u kome su ukrstili svoju strast za thrash metalom i pank rokom iz 80-ih sa sumornim, distopijskim, futurističkim slikama. The Void, debi album benda, objavljen je 2020. a miksovao ga je nagrađivani inženjer i producent Klint Marfi, a masterizovan je na kultnom Sterling Sound-u u Njujorku.

Stonecast je heavy metal bend iz Marseja, čiji uspon je kontinuiran, od njihovog skromnog početka do bine Sonisphere Festivala 2011., gde su svirali uz bendove Metallica, Slayer, Megadeth i Anthrax. Njihov drugi album, Heroikos iz 2013. godine, nagovestio je slavu koja dolazi, a sa Kenijem Erlom na bubnjevima, Stonecast je dobio veća priznanja kritike i širi auditorijum. Aktuelni album I Earther je njihovo najveće dostignuće koje dokazuje da je došlo vreme Stonecast-a.

Kao domaća podrška nastupiće jedan od retkih domaćih sympho-metal sastava Evolucija. Ovaj sastav poslenjih godina više pažnje privlači van granica naše zemlje. Njihov drugi album “Hunt” izabran je za album godine u Nemačkoj, na šta su se nadovezale dve mini turneje po Evropi na kojima su između ostalih nastupili i sa Paradise Lost, Children of Boddom i Doro ali i sa hedlajnerima ove večeri, bendom Necronomicon, te upravo po njihovoj želji Evolucija će ponovo zasvirati sa njima. Evolucija je snimila i svoj treći album (drugi na engleskom jeziku) koji je poslat na miks i mastering kod Jens Bogrena (o čemu će biti više reči u narednim danima). Novina u bendu je i gitarista Darko Konstantinović (Stratus) kome će ovo biti prvi nastup sa Evolucijom.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu se kupiti online na linku, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena će iznositi 1.200 dinara a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici SKCNS Fabrike.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *