“Bijes je kontrolisan i kao takav gradi, a ne ruši” – recenzija albuma benda Urban Instinkt

Čujete i počujte! stiže nam sveži Bosanski hardcore direkt iz Tuzle, novi album “Bijes” od sjajnog sastava Urban Instinkt. Na novom albumu Urban Instinkt demostrira veštinu hardcore lifestyle-a začinjenu domaćim začinima i donosi nam esenciju besa kao otporu sveopštem ludilu, pogotovo ovom našem balkanskom.

Ovo je opasna albumčina sa 8+intro stvari i predstavlja zvučno tekstualnu energetsku bombu koju valja konzumirati otvorenog duha i tako glasno da se čuje od dna rudnika soli pa sve do preko jonosfere da poruši satelite Elon-a Musk-a. Tekstovi su direktni bez uvijanja i bez pardona Urban Instinkt udara direktno šakom u čelendru i sipa jasne poruke usmerene ka slobodi i borbi za identitet pre svega, pravi domaći hardcore pa ko razume razume.

Atmosfera “bijesa” prisutna je na albumu od prvog do poslednjeg sekunda bez obzira na kom jeziku se peva i to potvrđuje da momci ozbiljno veruju u ono što rade i rade iz srca a to je najbitnije. Produkcijski fantastičan posao urađen, i čisto i snažno i prljavo sa vokalom koji je polumelodičan na “100 days” a sa druge krkljajući i razvaljivački na “C mon now“, takođe tu je i predivna skoro metalska deonica pri kraju “U.i“. Od svih stvari moji favoriti su već pomenuta “100 days” a takođe “Anarhija” i “Milosti nema

Čini mi se da hardcore nikada neće izbledeti i dobiti standardizovane dosadne obrise dok je ovakvih bendova. “Bijes” je kontrolisan i kao takav gradi, a ne ruši a to se vidi na drugu loptu. “Bijes” je odlično ostvarenje tvrdo i sa oštrim ivicama koje poput mačete krči džunglu mentalne nepravde kojom smo obasuti sa ekrana svih ovih dana. Urbanom Istinktu želim da kontrolu bijesa usmere na novu dobru muziku i dalje i da rade po istinktu. Do živog slušanja veliki pozdrav.

Jozo Gavran

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *