„Alpaka među lamama” Gorana Grubišića doživela drugo izdanje

Debitantska zbirka poezije pod nazivom „Alpaka među lamama” subotičkog muzičara i pesnika Gorana Grubišića je doživela i svoje drugo izdanje, pod okriljem izdavačke kuće Либрарион, u okviru edicije „Sirovina”.

Nakon prvobitnog tiraža od 55 primeraka, koji je planuo za kratko vreme u skrivenom, gotovo ‘gerilskom’ stilu, sada je dostupno još novih 70.

Zbirku možete poručiti putem stranice Либрарион ili preko imejla: lovor.tikvicic@gmail.com. Cena je 500 dinara + PTT / 5 evra + PTT. Sve informacije u vezi plaćanja i preuzimanja možete dobiti u inboksu ili na imejlu. Lično preuzimanje je moguće isključivo u Subotici.

Poručite svoj primerak na vreme!

U osobi muzičara nije lako pronaći pesnika, i obrnuto. To su često dve prožimajuće stvarnosti koje se retko susreću oči u oči.  Kada se taj tihi susret desi, nema mesta sumnji da se radi o spoju koji raduje oba sveta.

Goran je najpre poznat po radu u bendovima Ana Never i Wooden Ambulance, koji su odavno nadrasli lokalne okvire, svaki u svom domenu (post-rock i americana/folk). “Alpaka među lamama” je njegov pesnički debi, a na neosporni poetski šmek je ukazao legendarni subotički umetnik Robert Tilly u svom pogovoru:

„U svojevremenom druženju jednog prolećnog popodneva pokraj Palića, priznao je [Goran] da ima puno stihova dragih mu pesnika i kantautora, za koje žali ‘što ih nije on potpisao’. Meni je nakon čitanja ovog rukopisa jednako žao što ga nisam ja potpisao.”

Za naslovnicu zbirke se pobrinula istaknuta subotička likovna umetnica Vanja Subotić. Autor se posebno zahvaljuje Dragani Erjavšek na lekturi, kao i nesebičnoj pomoći i savetima; Robertu Tilly-ju, koji je napisao pogovor i prepoznao snagu stihova u zbirci.

Za kraj izdvajamo produhovljenu recenziju zbirke, prigodno napisanu u stihovima, iz pera Srđana Strajnića, koju možete pročitati ovde.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *