Sell Them Sin, Flatlender, Lednik, Testet Ölt – Brutal fest III – Dan Prvi

Petog oktobra (poznat datum?!?), ali nažalost broj posetilaca nije bio kao pre 18. godina ispred skupštine Srbije. Veče koje je bilo posvećeno post-rock, post-metal, noise, hc bendovima. Među tri novosadska benda provukao se  i jedan iz obližnjeg mesta, Temerina, pod nazivom Testet Ölt.

Zbog petka i učestvovanja 4 benda, a i ograničenja vremena, svirka kreće tačno na vreme u 21h nastupom Sell Them Sin, bend koji ogromnim koracima grabi napred i koji u ovoj mešovitoj muško ženskoj postavi može da napravi zavidnu muzičku karijeru. Flatlenders, iskusna ekipa je nastavila tamo gde su Sell Them Sin stali i pokazali da su odlični u onome što rade. Posle kratke pauze pojavljuju se momci iz Lednika ili što bi Edi u jednom momentu rekao bend Lešnik :D, koji su razbucali što publiku, što moj fotoaparat, što prostor CK13.

Nije da ih favorizujem, ali ovo veče su za nijansu bili bolji od ostalih bendova. Za kraj su ostavljeni dobro raspoloženi i odlično usvirani Temerinci ili ti Testet Ölt, bend koji umesto druge gitare koriste klavijature. Kako bi rekao moj rođo Zoran “osetio se čak jasan uticaj bluesa koji je prelazio u psihodelični rok preko noise i drone zvuka” (Hell Cherry 06.10.2018. http://hellycherry.com/2018/10/treci-brutal-fest-je-odlicno-poceo.html). Na našu radost i zadovoljstvo utakmica je ušla u produžetke rođo Zorane (ko ti kriv kada ranije begaš na bus – prim.ured.) i momci su 15-tak minuta posle ponoći završili svoj nastup.

Galerija fotografija:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *