Stain objavio EP “Live at King Oliver Music Studio”

Dok su još restrikcije usled pandemije bile na snazi, uslovi za živi nastup nisu bili sjajni. Stoga smo rešili da publici ipak dočaramo atmosferu našeg živog nastupa. Rezultat ove inicijative je Live at King Oliver, EP koji sadrži četiri pesme koje su publiku upoznale sa našim zvukom:

  1. Faceless
  2. Spiral
  3. Fade
  4. OK

Faceless je prva pesma koja je „kliknula“ sa svim članovima benda, a nju i publika uvek rado čuje na svirkama. Ostale tri pesme sa EP-a su nastale pomalo spontano. Njih nismo mnogo „polirali“, već smo se trudili da zadržimo srž emocije i trenutka u kojima su nastale. Ta sirovost je još više došla do izražaja na samom EP-u.

Stain je alternativni rok/metal bend iz Beograda formiran 2014. godine. Bend je isprva svirao obrade hard rock i heavy metal bendova, da bi godinu dana nakon svog osnivanja i nekoliko promena članova počeli sa stvaranjem autorskih pesama.

Zajednički jezik, u kreativnom smislu, su pronašli kroz sviranje obrada bendova iz grandž ere (Alice in Chains, Tool, Deftones…). Stoga, oni i svoj zvuk karakterišu kao ’’grandž’’, iako je njihov muzički spektar mnogo širi od toga.

Prvi singl “Spiral” su objavili u februaru 2021. godine i ispratili ga muzičkim videom. Par meseci kasnije, bend je izbacio svoj drugi singl “OK”. Ubrzo su objavili one-shot video u vertikalnom formatu za taj singl koji ujedno ima funkciju “preludijuma” za glavni muzički video koji tek treba da snime. Treći singl “Fade” su objavili u oktobru i ispratili ga live videom.

Uporedo sa online promocijom muzike, Stain su od avgusta ove godine imali čak sedam live nastupa, a sve u cilju širenja dobre energije, direktne interakcije sa fanovima, kao i promocije svog debi albuma koji će tek objaviti.

Stain čine Nikola Đurović (vokal), Ivan Ljubičić (gitara), Aleksa Pejović (bas gitara) i Staša Rudić (bubnjevi).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *