Igra Duhova predstavlja svoju “Sobu” u doba korone

Video materijal za novi video-singl beogradske alternativne postave Igra Duhova snimljen je u Jazz Bar Centru u Beogradu, 22.02.2020. godine, tokom promocije novog albuma „Da li zaista postoje Duhovi?“ objavljenog za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.

O samoj pesmi lider grupe Dejan Radojković otkriva:

“To veče, moj drugar Vuk Ninković, došao je sa kamerom i umesto da napravi par fotki, on je snimio dobar deo koncerta. Montaža video spota je dobar način da se ubije dosada. Praktično, od slučajno snimljenog materijala ispao je zanimljiv svirački spot, bez ikakvih dodataka i glumatanja, jer to fizički nije bilo izvodljivo.

Tokom dugih noći i „prazne sobe što lome me“ shvatio sam da „Soba“ ima taj svirački momenat i čudnu atmosferu koja leluja ovih dana. Usamljenost, udaljenost i otuđenost u savremenom svetu ili prinudna izolacija, isto mu dođe… „Pogledaj jutro i vidi plakanje“.Ipak nije sve tako crno, „Pogledaj nebo i vidi svitanje“. Polako se valjda naziru bolja vremena i ostaje nam hipotetičko verovanje,da će jednog dana opet biti dobrih koncerata i druženja sa publikom: „Kada budem tu, kada dođeš ti, ja ću ti verovati!“

Proći će i ovo ludo doba, na ovaj ili onaj način. Do tada i do ponovnog susreta sa publikom, bavićemo se reizdanjem prvog albuma „Prvi put“ iz 1993. godine i obnoviti neke od starih video snimaka.”

Krajem 2019. godine navršilo se 30 godina od osnivanja grupe. Zapravo bend je aktivan samo nešto više od desetak godina, intezivno od 1989. do 1994. kada je i objavljen njihov najavni album „Prvi put“.

Materijal za dugosvirajuće izdanje „Da li zaista postoje duhovi?“ sniman je najpre tokom zime ’17 – 2018. godine u studiju „Fabrika“, u saradnji sa Nebojšom Simeunovićem Sabljarom, kada su ovekovečene tri nove teme. U leto 2019. realizuju još pet pesama u studiju „Bare Wired“, kod Milana Barkovića Bareta u Zemunu. „Da li zaista postoje duhovi?“ pojavio se sredinom januara u izdanju najstarije nezavisne izdavačke kuće u Srbiji Take It Or Leave It Records, a kao vanserijski bonus na njega je dodato i antologijsko debi ostvarenje „Prvi Put“, objavljeno premijerno davne 1993.godine za istu izdavačku kuću.

Aktuelni album „Da li zaista postoje duhovi?“ možete preslušati preko:

• Deezer: http://bit.ly/2R47FOu
• Google Play: http://bit.ly/2NexXwg
• Spotify: https://spoti.fi/39XwFj1
• Amazon: https://amzn.to/37YBrLs

Uz to može se nabaviti u bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama, kao i direktno preko izdavača: http://www.facebook.com/TIOLIrecords/

Video spotove možete pregledati na youtube kanalu TIOLI Records ili na stranci www.facebook.com/igra.duhova.bend

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *