Bitter Taste ima novi album “Descend”

Album „Descend“ Niškog sastava Bitter Taste je dobar. Zašto je dobar?

Zato što počinje ovako:

Široki rif, zvuk gitare sečivo-niklovano za koji minut krvavo. U sedamnaestom sekundu tema koja je kombinacija „Flash and Power it Holds“ i „Đurđevdana“, utrčava bubanj, zvučna slika se podiže, atmosfera rolerkostera u močvari iz pakla uz iščekivanje buđenja demona. U sekundi tridesetsedmoj dijafragma crpi sav hemoglobin iz krvi, vazduh iz unutrašnjih organa kroz čemerni splet bodljikavih glasnih žica izbija kličući „Relaease the rage, spread the hate“, „Your end“ je dobar način da se otvori album.

Onda, opet malo smrta: „Buried alive

Druga pesma počinje zvukom kao da neko drobi krdo svinja i medveda u nepodmazanoj turbini Đerdapske hidrocentrale. Zatim kreće sjajan ritam koji tera na skakanje, pa onda bas minijatura predivana zvonka, metalnog ukusa i onda kreće vožnja uz zaista neverovatne frakture glasa vokalnog soliste, veliko bravo za istog.

Tu su pored drugih sjajnih stvari i „Victim song“ brejkovi na početku pa žestoka vožnja uz gitaru koja konstantno puni, i onda opet brejk „Let the blood flow“ pa još jedan krug klanice. Ova pesma se svira posle sredine svirke kad se podigne prašina i treba vam novo pivo a već ste pocepali majicu i pustili krv.

Mali muzički intermeco u vidu „Cruising“ održava album zanimljivim i otvara završno poglavlje albuma koje počinje sa jedinom pesmom na srpskom jeziku. „Članovi avangarde koji sahranjuju misli gorde, doživotni autsajderi koji skidaju skalp eliti, nemoj se truditi jer nikada me nećeš shvatiti“. Metalci su uvek bili tragači za istinom („We Are The Truth Seekers”) i stranci ovom svetu, koji poput ekspolozije „Supernove“ za kratko vreme izbacuju ogromnu količinu energije.

Onda sledi „True bitch“, erotska pesma, zabavna i poučna uz neverovatnu onomatopeju orgazma, naravno svršavanje pesme je na srpskom. Na kraju „Beneath your skin“ sa divnim uvodom svakako muzički i produkcijski najkomleksnija sa fantastičnom solažom. Pesma i ceo album se završava otprilike kako je i počeo širokim rifom uz predosećanje da će biti nastavka.

Eto zato je dobar album.

Album je ugledao svetlost dana 20.04.2020.godine na zvaničnom youtube kanalu lokalnog izdavača HeretiK Media. HeretiK Studio je mesto snimanja i produkcije ovog albuma, od strane producenta i gitariste benda, Marka Marčića.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *