Novosadski metalci Anguish Sublime objavili LP “Maelstrom Imperium”.

Anguish Sublime je metal bend iz Vojvodine (Novi Sad/Temerin), osnovan oktobra 1998. godine od strane Aleksandra Crnobrnje (gitara, kompozitor, producent) i Arpada Takača (vokal, tekstovi). Bend je nastupao uživo u periodu od 2004. do 2007. godine. Do danas, Anguish Sublime su izdali jedan demo album, dva EP izdanja, jednu tribjut singl numeru i jedan LP. Bendtrenutno promoviše svoj poslednji LP pod nazivom “Maelstrom Imperium”.

Veoma je teško klasifikovati stil Anguish Sublime-a kao jedan podžanr metala. Jedna od osnovnih filozofija u muzici AS-a je težnja da se izbegnu ograničenja koja nameće specifični žanr ili zvuk, i iz tih razloga se, u muzici Anguish Sublime-a, mogu naći raznovrsni elementi, od akustičnih, simfonijskih i klavijaturskih deonica i tema, preko doom metal, progressive i thrash, sve do death metal, pa čak i black metal elemenata. Iz tih razloga, kada pričamo o tome šta sviramo, mi volimo da kažemo da sviramo metal. Ali, ako se insistira na određenijem stilu, mi volimo da klasifikujemo muziku Anguish Sublime-a kao “atmospheric death metal”.

Avgusta 2020.godine, Anguish Sublime su sa nemačkim izdavačem – Silent Watcher Records dogovorili izdavanje dugo očekivanog LP izdanja, pod nazivom “Maelstrom Imperium”. Album sadržai devet pesama, od kojih je svaka putovanje kroz razne stilove, kako muzički tako i vokalno, sa mnogo atmosfere, dobrom količinom upečatljivih melodija i neobičnog tekstualnog sadržaja. CD verzija je izdata u standardnom jewel case formatu u ograničenom tiražu od 500 primeraka od 7. novembra u SWR web prodavnici.

Kontakt informacije i linkovi:
● Oficijelni vebsajt: http://www.anguishsublime.com
● Facebook stranica: https://www.facebook.com/AnguishSublime
● Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/anguishsublime
● Bandcamp: https://anguishsublime.bandcamp.com/
● Instagram: https://www.instagram.com/anguishsublime

LP:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *