“SAŠA 21” OBJAVILI DVOSTRUKI DRUGI ALBUM

Boogie punk rock trio iz PuleSaša 21”, objavio je novi studijski album pod nazivom “ VD – i2“. Izdavač novog dvostrukog CD-a je zagrebačka izdavačka kuća Dirty Old Label. Ovo izdanje je specifično po tome što sadrži u pakovanju dva identična diska!

Razloge za objavljivanje ovakvog izdanja objasnio nam je gitarista i pevač benda Sale Veruda: “Potpuno isti material je na oba diska. Nemojte slušati jedan pa drugi u nadi da ćete otkriti razliku ili naći nesto skriveno. Toga nema. Kako, zašto 2 diska? Prvo, jedan disk vam moze biti za po doma, a drugi za u auto. Drugo, koliko ja znam, nikad nitko nije tako nešto objavio pa je fora više nego super. Treće, sve smo u vezi ovog albuma radili 2x…snimanje, mix, mastering, postprodukciju, omot. Pa je sasvim ok da box sadrzi 2 CD-a.

Novi album je u prodaji od 21.07. Ako ste zainteresovani za kupovinu ovog izdanja savetujemo vas da posetite zvanični sajt izdavača www.dirtyoldempire.com i informišete se o načinu kupovine.

SAŠA 21 su boogie punk rock trio, prvi ansambl takve vrste u svetu. Oni su pioniri žanra kojeg su sami kreirali. Iako je ideja o bendu začeta negde početkom ovog veka, sa aktivnim i ozbiljnim radom započeli su tek 2012. Bend je 2014. objavio svoj prvi album (limitirano izdanje, samo na vinilu, 521 primerak, PDV/Dirty Old Label). Inače, ansambl je do sada bio prilično koncertno aktivan, te je nastupao u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Nemačkoj.

Foto: Daniel Kiršić

Sa objavljivanjem novog albuma trebalo je biti intenzivirano još nastupa, između ostalog gostovanja u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji. Zbog novonastale tzv. “situacije“, svi planirani koncerti su odloženi do daljnjeg. Dok bend radi na snimanju spota za pesmu “Respect” sa novog albuma, prisetimo se kako je izgledao prošlogodišnji nastup u pulskoj Areni, kada su “SAŠA 21” gostovali bendu Dubioza Kolektiv:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *