Slovenački bend Moveknowledgement sa novim singlom najavljuju novi album

Kameleonske ikone slovenačke alternative Moveknowledgement se sa novim singlom i videospotom My Left Foot bude iz hibernacije i najavljuju comeback album “Lying Cobra za Moonlee Records, a time i radikalan pomak od dosadašnjih izdanja. Nov zvuk, novi label, nova vizija!

Moveknowledgement se po pet godina hibernacije vračaju u sastavu Dejan Slak (bas gitara), David Cvelbar (bubnjevi,) Uroš Weinberger (autor muzike i tekstova, gitara, vokal) i Miha Šajina (autor muzike, oblikovanje zvoka, klaviature, vokal), znači bez nekadašnjeg frontmena i pevača Mihe Blažiča N’toka.

Videospot za single My Left Foot, kojeg je režiral Marko Cvejić, utjelovljuje analognu toplinu i retro karakter nadolazećeg albuma. Pesmu, koja se može povezivati sa transcendencijom, blaženstvom i utopijskom retronostalgijom, karakterizira uporan motorički ritam, slojevi užarenih sintisajzera i pulsirajuće vokalne deonice, koje u stihovima poput “we love this band” ispadaju kao oda samom bendu. My Left Foot hipnotička je bezvremenska vožnja levom trakom najnovije deonice krautrock autobahna.

“Vokale za My Left Foot smo pronašli u staroj prašnjavoj škrinji, gdje su ležali pored izlizanih traperica, koje je majka otišla tražiti u Trst. Čuli smo, da se tamo nekad divlje plesalo – prije nego što su sve skupa radije zabranili. U tri pokušaja uspjeli smo iz osušene tinte istisnuti onih nekoliko dobro ispranih akorda, i mašina se je konačno zagrijala,” o singlu kažu članovi benda.

Moveknowledgement nam novim singlom šalju pozivnicu na ples koju se ne može odbiti!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *