“Digitalno robovlasništvo” vreme u kojem živimo! Novi album benda Veliki Brat

Iz Novog Sada dolazi sastav Veliki Brat, od ranije poznat pod imenom Deecin Ye Mc. Grupu predvodi pevač, gitarista i glavni autor Goran Kovačević, koji zajedno sa Miroslavom Maletićem –„Kićom“ čini okosnicu, a u postavi su još prekaljeni gradski muzičari sa ogromnim prethodnim iskustvom i radom na „terenu“. Prvi autorski CD “Kasni radovi” je izašao krajem Avgusta 2014-te i na njemu se nalazi osam pesama. Album je urađen u rock maniru sa primesama funk-a i punk-a a tekstovi su angažovani sa primesom humora.

Album „Digitalno robovlasništvo“ u izdanju “RnR Records” sa osam pesama na relevantan način predstavlja autorsko svedočanstvo Gorana Kovačevica i benda. Pomenuti Kovačević je zaslužan za tekstualnu postavku, koja je okrenuta sveopštim aktuelnim temama i događajima, junacima i ličnostima iz ovdašnjeg i inostranog celebrity jet seta. Tekstovi imaju ironijski i parodijski odmak, dok je samo muziciranje okrenuto ka varijantama alter rocka i rocka, sa snažnim 70’s i 80’s pečatom.

1. Evropski zid 3:00
2. Afrička šljiva 3:05
3. Kontroverzni biznismen 3:06
4. Saša zna kada je dosta 3:17
5. Komunalni policajac 2:49
6. Metalski radnik 3:30
7. Radost Evrope 3:49
8. Zamalo ljubavna pesma 4:46

Muziku su radili Miroslav Maletić – Kića i Goran Kovačević, za tekstove je bio zadužen Goran Kovačević, aranžmane su radili Miroslav Maletić – Kića  i Goran Kovačević, a produkciju Miroslav Maletić – Kića. Album je snimam u studiju “Do, re, miPeđe Pejića u Novom Sadu, snimatelj je bio Anđelko Banić – Anđus, a remiks je radio Dejan Vučković. Pesmu „Zamalo ljubavna pesma“ zajedno sa Goranom Kovačevićem otpevao je legendarni novosađanim Bogoljub Čombe Banjac (Amajlija).

Facebook stranica:
https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Veliki-Brat-ex-Deccin-Ye-Mc-533602046686341/

Video spot za “Evropski zid”;

Video spot za “Metalski radnik”;

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *