“Time Can’t Stand Still” novi singl prog thrash metal benda Futurephobia

Bend Futurephobia je nastao sredinom 2014. godine u Prijedoru, te od početka radi i svira autorski materijal koji je inspirisan starom školom thrash i death metala.

Nakon niza promena u postavi, formira se stalna postava benda koju čine: Irvin Nadarević (Vokal), Dino Bećirević (Ritam gitara), Damir Mandić (Lead gitara), Nikola Resanović (Bass gitara) i Aleksandar Josipović (Bubanj).

Bend funkcioniše na tri lokacije: Sanski Most, Prijedor i Banja Luka. Pored klupskih svirki širom Bosne i Hercegovine bend je imao priliku da nastupa i na festivalima kao što su: A Chance for Metal (Nemačka), Majales Hardcore (Česka Republika), Bl Rising (Bosna i Hercegovina), kao i da osvoji prvo mesto na prvom Mostar Rock School Booking Festu 2018.

Bend je u martu 2019. godine završio sa snimanjem prvog EP-a, koji će biti objavljen početkom 2020. godine. Nakon prvog singla “Forgotten“, objavljen je drugi single sa nadolazećeg EP-a, “Time Can’t Stand Still“. Za produkciju singla, kao i celog EP-a, bio je zadužen producent, Dragan “Draba” Gnjatović, a Artwork je radio Emir Vejzović (Heavy Rain Design).

Tematika pesme se odnosi na to da vreme proganja čoveka, šta se desilo u prošlosti, a šta će se desiti u budućnosti. Ili ćemo odlučiti da živimo u blagostanju i iskoristiti svoje vreme na najbolji mogući način ili ćemo živeti u večnoj patnji i mukama, odluka je na nama jer vreme neće stojati.

Poslušajte novi singl sastava ”Futurephobia

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *