Novi singlovi: Analiza umA, Livio Berak, Urban instinkt

U počast Tesli peva Analiza uma, novi život započinje Livio Berak, a tuzlanski Urban instinkt prepun je besa.

Elektrificirani bosanski rock muzičari nisu baš puno posveta napisali Nikoli Tesli, koji je svima u nasleđe ostavio struju bez koje ne bi bilo ni njihove muzike. Zapravo, učinila je to samo Teška industrija daleke 1976. godine, dok je grupi Letu štukeTesla” samo motiv za njima svojstven diskurs.

Jedna nova stigla je ovih dana iz Frankfurta s potpisom Analize umA – ”Teslektrika” Tesli za rođendan.

Autor muzike i teksta, Mirko Pavić, intimnu poveznicu sa velikanom našao je u činjenici da njegov bend s njim deli emigrantsku sudbinu i život na različitim svetskim adresama, a u rokerskom smisli osetio je potrebu da se izumitelju struje zahvali za postojanje glavnog rock alata, električne gitare.

Rock pevač Livio Berak gradio je svoju muzičku karijeru u nekoliko manje poznatih bendova, a onda je jedno vreme u minulim godinama i kao član legendarnih Divljih jagoda.

Autorskom pesmom sugestivnog naslova ”Hoću novi život”, Livio najavljuje svoje novo vreme i prvo samostalno studijsko izdanje kojim želi kapitalizovati svoj pevački i gitarski talenat, ali i autorski potencijal.

Spominjući svoje uzore, Hendixa, Claptona, Zeppeline, Livio sugeriše kako će njegov prvenac zvučati i za proveru nudi prvi singl.

Tuzlanski rapcore bend Urban instinkt malo više od godine dana nakon što je objavio album ”Spreman sve da ti dam” predstavlja novi singl ”Bijes”, što je uvod u novo izdanje.

Ubitačni rifovi, tvrdo, brutalno i besno! Bez obzira što stihovi ”Ja neću da budem rob, ja neću da radim džaba” opisuje i njihov status, četvorka iz Tuzle još ima motiva (i besa) da stvara pesme i svira.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *