-Repetitor- Emituje i Pojačava – Izveštaj iz Svilare

Zakasnio sam na početak koncerta, na dobar deo početka, jbg nedelja je pučanstvo želi da spi, pa je počelo rano i završava se rano. Prilazim Svilari i čujem „Ako  te ikada“ iz daljine zvuči na momente kao godzila, na momente kao motor Iljušina 112v, zvuči moćno svakako.

Milana Mijić – Pris

Ulazim, kroz ljude prolazim, temperatura je malo niža, prolaze extended Miholjdans, gledam ka stejdžu i kreće dobro poznata „U pravom trenutku“ osećam udar talasa iz Maršala, kontračinela me seče na komade i poslužuje sa sosom ljutog telekstera. Ritam sekcija moćna, dve cure zakivaju a Pikac gitarista upinje se na prstima i seva oštre rifove, skladno-moćno-jako-uvežbano kao kineski vatromet sa početka olimpijade u Pekingu.

Publika pije pivo koje je baš sveže i rastu im antene na glavama, masa prima signale od Repetitora i traži repete, a Repetitor nesebično istovara energiju. Dobra svirka, baš dobra. Basistkinja AnaMarija pleni zvukom svog traktorskog basa i senzualnim pokretima, broj zaljubljenih u nju raste sa svakom novom pesmom.

Boris daje sve od sebe, ima žar, nema kompromisa, svoje dubine u vidu ne previše tekstova kroz glas i kroz prste na žicama deli nama u publici, prepoznajemo se negde u etru na dva metra od bine i na dva metra visine tu je koncentracija energije najveća.

Milana Mijić – Pris

Milena ima majicu Iron Maiden i kosu preko lica, sedi za bubnjem povremeno podvriskuje J i tačno vidim da nije tu dok svira, vidim koliko je svira muzika, čini mi se da je par puta i lebdela, ali tek malkice da može da dohvati pedale kontre i bašnjaka.

Sviraju „Ja“ i tačno se sećam svesnu ili nesvesnu posvetu Šarlu i neverovanu sličnost sa pesmom „Čovek“, sad smo svi već dobro zagrejani. Slede životinje …

Znam da lepo vreme izvuče najbolje u ljudima al ispred moje zgrade skupljaju se životinje“  odlično baš dobra nedeljna svirka, ipak brzo se završava. Na bis slušamo „Sužene snove“ i to je to malo manje od taman, da je kraće ne bi bilo dovoljno da je duže bilo bi malko previše. Zahvaljujemo se Reptitoru aplauzom zahvalju se oni nama. Baš je bilo lepo. Do sledeće svirke.

Jozo Bandera

Galeriju fotografija možete pogledati na http://www.pris.rs/galerije/repetitor-svilara-27-10-2019/

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *