DA SE CRNA KUĆA OPET ČUJE!

Ako pratite underground muzičku i nezavisnu kulturnu scenu ili se bavite društvenim aktivizmom, onda ste bar jednom bili u novosadskoj Crnoj kući (Omladinski centar CK13).

Od osnivanja 2007. godine, radeći za ljude, a ne za profit, Crna kuća je bila druga kuća alternativaca i sigurno mesto za brojne marginalizovane grupe u našem društvu, pružajući prostor i podršku svima iz polja alternativne umetnosti, kulture i aktivizma da se predstave i izraze. Mnogi su upravo zahvaljujući CK13 izgradili i potvrdili svoje mesto u društvu i na sceni.
Kao koncertno mesto CK13 je stekao reputaciju u čitavom regionu i šire, i tako postao nezaobilazno mesto na turnejama domaćih i stranih grupa i izvođača.

Opremu koju je koristila zajednica je prošle godine oduzela organizacija “Kuda.org” i na taj način je otuđila od svrhe za koju je pribavljena.

Da bismo nastavili tamo gde smo zajedno stali, potrebna nam je vaša podrška!

Uspeh ove kampanje bi omogućio da se, udruženo sa širom zajednicom kojoj je CK13 značajno mesto okupljanja, obezbedi nova oprema zahvaljujući kojoj će Crna kuća nastaviti da sprovodi sve svoje aktivnosti i programe. Nova oprema će osigurati jednak stepen kvaliteta ozvučenja kao i ranijih godina i dodatno osavremeniti realizaciju događaja. Zahvaljujući tome CK13 će biti spreman da pruži produkcijski kvalitetne sadržaje na koje je zajednica navikla i koji su joj potrebni.

Verujemo da postoji mnogo ljudi u našem okruženju koji žele i mogu da pomognu jednu ovakvu akciju. Svaka podrška je značajna, a najbrži među vama koji budu donirali biće nagrađeni besplatnim ulazom na koncerte u Crnoj kući u narednih godinu dana i majicama sa logom CK13!

Nova oprema obezbediće i kontinuirano održavanje brojnih besplatnih programa – filmskih, književnih, izložbenih, performativnih, tribinskih, edukativnih i radioničarskih. Osim toga, prostorni i tehnički resursi CK13 će kao i do sada, koristiti brojne druge organizacije, formalne i neformalne grupe, aktivistički i volonterski kolektivi i inicijative.

Kada je u junu prošle godine organizacija “Kuda.org” ugrozila opstanak Centra, podršku za CK13 pružilo je preko 400 pojedinaca, organizacija, kolektiva i muzičkih sastava.

Hajde da ovoj zajednici obezbedimo da i nakon završetka pandemije nastavi tamo gde je stala i da se čuje još bolje i jače!

Pokušali su da nas ućutkaju, bićemo još glasniji!

Iznos koji je potreban za kompletno tehničko opremanje Crne kuće je 1.000.000 RSD. Udruženje “Omladinski centar CK13” je za ovu svrhu već obezbedio 274.680 RSD za skretnicu, kablove, mikrofone, stalke, zvučnike za dvorište i instalaciju, a ostatak će biti prikupljen kroz vaše donacije.

BUDŽET:

Mikseta Midas M32R LIVE: 226.560 RSD

Zvučnik HK Audio Linear 5 112X (komada 2): 150.960 RSD

Zvučnik HK Audio PR:O 18 Sub (komada 2): 131.760 RSD

Pojačalo Crown XLi 2500 (komada 2): 118.840 RSD

Monitor Alto TS312 (komada 2): 97.200 RSD

UKUPNO: 725.320 RSD

Kampanju možete podržati online donacijom na Donacije.rs, ubacivanjem novca u donatorsku kutiju u Omladinskom centru CK13 ili uplatom na tekući račun Udruženja.

Za uplate na tekući račun:

Takođe, značilo bi nam i da informaciju o kampanji prenesete dalje preko svojih naloga na društvenim mrežama i drugih kanala komunikacije.

Hvala vam!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *