Ochi su distorzija, nemir i drhtavica upakirani u bend.

Prvo izdanje mladog Riječkog benda Ochi donosi nam triptih tragedije u dvanaest minuta. “Tremor” naziv je ostvarenja ovog što opisuje struje i valove što čoveka današnjice guraju  ka stijenama oštrim. Iskreno, teško, pitka melanholija sa podižućim refrenima zajednička je asocojacija svim trim pesmama sa ovog EP-a. Dobra svirka kao rezultat mnogo muzičkih uticaja, dobra produkcija, asocira na sunce koje pokušava da se probije kroz maglu, gitara sjajna, glas bi mogao biti malo naglašeniji.

Sve tri pesme “Tremor“, “Kraj” i “Respiracija” karakteriše dinamika Šekspirosvke tragedije sa svim usponima i padovima, smena sveprisutne melanholije i grlenog otpora istoj odaje atmosferu večne borbe čoveka sa samim sobom. Ovi momci zasejali su svoj mrak u muziku, muziku koja nije za svakoga, nego samo za one “van sveta“. “Tremor” pokazuje dobar potencijal, dobrog perspektivnog i prilično mračnog benda, očekujem da će u budućnosti sazrevati razvijati se u zanimljivim pravcima nijansiranim svetlećim mrakom.

Očiju tvojih da nije, nebi bilo ni neba u našem malom stanu” kao što to veli stari dobri Vasko Popa, da, da definitivno ovde ima odsjaja a momci su na dobrom putu ka izvoru istog. Sve pohvale za prvo izdanje uz veru da će ovaj bend rasti eksponencijalno.

Mix i master izdanja potpisuje Zlatko Štefančić. Za artwork benda zaslužan je studio Yan Kamov iz Rijeke.

Prvo izdanje benda – EP “Tremor” izašlo je 18.6. pod okriljem Geenger Recordsa.

Ochi na mreži

Bandcamp → https://tvojeochi.bandcamp.com
Facebook → https://www.facebook.com/tvojeochi
Instagram → https://www.instagram.com/tvojeochi

Jozo Vrana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *