Splitski band “Zo” predstavlja singl prvenac “Poslovan lik”

Novo ime regionalnog pop-rocka, Zo, prvim singlom “Poslovan lik” gromoglasno otvara vrata muzičke scene i najavljuje skorašnji izlazak debi albuma. Regionalna scena obogaćena je za šest mladih muzičara koju čine Vincent Šepić (vokal i gitara), Ante Eterović (gitara), Damjan Grubić (trombon), Daria Reba (klavijature), Josip Katić (bas gitara) te Antonio Strižić (bubnjevi).


Predstavljaju se sa prvim singlom “Poslovan lik” koji je samo uvod u njihovo prvo službeno studijsko izdanje pod palicom diskografske kuće RTL Music. Singl prvenca sniman je  u zagrebačkom SideChain studiju te na akademiji muzičke produkcije (MPA) u saradnji s producentom Sandrom Petrićem. Autor teksta je frontman Vincent Šepić koji zajedno s gitaristom Antom Eterovićem potpisuje glazbu, a za aranžman je zaslužan celi bend zajedno sa producentom Petrićem. Videospot je delo ekipe s umetničke akademije u Splitu na čelu s talentovanom režiserkom i snimateljkom Vanessom Barač.

“Kao bend smo vrlo brzo našli zajednički jezik te smo u nešto manje od godinu dana uvježbali i snimili album prvijenac. Nećkali smo se oko toga koju pjesmu ćemo prvu izbaciti, ali smo na kraju jednoglasno odlučili za Poslovan lik. Riječ je veseloj pjesmi u kojoj se mnogi mogu pronaći, a stilski smo ju izabrali kako bi malo razveselili društvo kojem je sigurno “puna kapa” teški vijesti. Album će svakako biti raznolik, od rocka od funka, pa sve do poneke balade. Jedva čekamo publici predstaviti ostale pjesme i priče koje će predstaviti prvi album”, najavljuju iz Zo.

Zo ovom pesmom predstavlja fiktivnog lika kojem je cilj uvek ostati autentičan. Tematike kojima se bave su takođe razne, ponajviše pronalaze inspiraciju u svojim svakodnevnim situacijama, društvenim zbivanjima te događajima koji su ih dosada obežili, no i u fiktivnim pričama koje su opet jako učestale i realne kao što je upravo prvi singl “Poslovan lik”.

Njihov debitantski album očekujemo ove jeseni, nakon čega sledi i koncertna promocija po regionu!

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *