“Globalno zatupljivanje” je naziv novog spota benda KONTRA

Nakon par godina rada u podzemlju i totalnoj ilegali, rada isprekidanog nizom nesretnih događaja, vraćamo se konačno na površinu jači nego ikada.” – reči su momaka iz benda Kontra.

“Globalno zatupljivanje” je prvi njihov singl sa predstojećeg novog albuma!

Kontra je bosanskohercegovački Hardcore bend osnovan 2000. godine u Sarajevu. U toku dvadeset godina, Kontra je odsvirala veliki broj koncerata i nekoliko mini turneja u regiji i zemljama EU.

2003. godine objavljen je split CD sa španskim bendom Atxanta koji je snimljen u Barseloni a u narednim godinama Kontra objavljuje još dva albuma. Celo vreme ostaju odani D.I.Y. etici i strogom undergroundu vešto birajući gde će svirati, te u kojim medijima će se pojavljivati.

Binu su delili sa bendovima poput D.R.I., Madball, Rykers, Brightside, Slamndamn, Catharsis, SMF, Ritam nereda, Kud idijoti

Osim toga članovi benda, prvenstveno Slaven, su kroz BHHC Booking napravili iz sadašnje perspektive nemoguće stvari, te u BiH doveli bendove Agnostic Front, Madball, Sepultura, Napalm Death, First Blood, Pro Pain, Biohazard, Bambix, Death Angel, Born from pain i mnoge drugi.

Posljednjih godina Kontra je usled niza nesrećnih okolnosti radila manjim kapacitetom ali sa jednakim entuzijazmom kao na samom početku.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *