Evolucija: “Želja nam je da u 2020. sviramo i pred domaćom publikom”

Definitivno se može reći da je 2019. godina bila najuspešnija u dosadašnjem radu benda Evolucija. Godine truda, ulaganja i pažljivog rada konačno daju konkretne i značajne rezultate. Najpre je njihov album “Hunt” proglašen za album godine u Nemačkoj, nakon čega su usledili nastupi, pre svega u inostranstvu. Kruna toga je i mini turneja sa koje su se upravo vratili.

Dragiša Marinjes, basista i frontmen benda prenosi nam utiske:

– Teško je rečima opisati, to treba doživeti. Još smo ispunjeni tom energijom. Svi u bendu imamo dosta nastupa iza sebe ali stati na istu binu sa “Doro” ili “Children of Boddom” za nas je bilo nezaboravno. Iako smo na tim nastupima bili predgrupa, nije se pravila razlika između glavnog benda i nas, imali smo apsolutno iste uslove, rekao je Dragiša i nastavio osvrnuvši se na to šta im je ova turneja značila:

– Ovo je za bend u celini i za svakog pojedinačno jako veliko iskustvo, i osećam da je bend mnogo napredovao u svemu, jer kada ste duže vreme u kontaktu sa velikim svetskim muzičarima, to ima velikog uticaja na vaš način razmišljanja. Odjednom vidimo stvari koje su jako bitne u ovom poslu kojim se bavimo, podiže se samopouzdanje i odgovornost, jer znamo da ne sme biti kiksa u nastupu jer ispred je publika željna energije.

Ovi nastupi su im doneli i ponudu za konkretnu za turneju po Kini na kojoj bi bili hedlajner. O svemu tome Dragiša kaže:

– Dobili smo ponudu za Kinu za novembar. Pošto su se datumi poklapali sa nastupima u Švajcarskoj zamolili smo ih da se prebaci za mart mesec. Bili bismo hedlajneri i traže od nas od 25 do 30 nastupa, mi smo ponudili 15 nastupa i sada čekamo njihov odgovor, mislim da ćemo postići neki kompromis.  Sa turneje se doneli novi spot za pesmu “Hunt”. Ovaj video sastavljen je od audio i video live snimaka sa pomenutih nastupa i predstavlja vid video dnevnika koji na pravi način prenosi njihov nastup, zvuk, reakciju publike ali i trenutke iza scene.

Na kraju, članovi Evolucije otkrivaju planove za naredni period:

– Nove pesme su gotove, počeli smo sa snimanjem. Konkretno, snimili smo bubanj i bas za četiri pesme. Trebalo bi da nastavimo dalje. Sad nam predstoji još jedan nastup u Bukureštu 11. decembra sa grupom Tyr, pa očekujemo da nam januar bude slobodan da bismo se okrenuli snimanju. Radićemo album na srpskom i engleskom kao i prošli put. Za februar mesec znamo da gostujemo u Kijevu i Minsku a nadamo se da smo marta na pomenutoj turneji u Kini. Želja nam je da u 2020. sviramo i pred domaćom publikom, da li ćemo u tome uspeti to najmanje zavisi od nas. Čini se da prilike koje im se pružaju Evolucija koristi na najbolji mogući način, a da najbolje tek predstoji.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *