Dede se spustile u grad – Atheist Rap 30 godina

Svega par meseci nakon proslave 30 godina benda Atheist Rap na Exitu, matori pokvarenjaci su odlučili da naprave klubski koncert u svom matičnom gradu. Ovog puta je publika, preko radija 021, pravila set listu tako što su se fanovi javljali i slali po 5 svojih omiljenih pesama a meni se ta ideja mnogo dopala!

Svirka se održala u novootvorenom “Domu kulture” koji se nalazi u sklopu “Pozorišta mladih“. Vrata prostora su se otvorila u 20h, a ja sam ušao nešto posle 21 h jer sam sa društvom stajao ispred, pio pivo i “uživao prirodu“. Odmah po ulasku,obezbedio sam svoj primerak majice jer sam video da ako budem čekao sam kraj, da će sve majice planuti.

Eh… Šta reći o samom prostoru? Po mom ukusu, za pank svirku je previše fensi. Puno ogledala, ukrašeni plafoni, doteran šank i ljudi u publici koji čekaju svirku sa vinskim čašama u rukama. Svaka čast konobarima koji su bez problema nosili pune tacne kroz šutke kada je svirka već počela. Do samog početka koncerta je sa razglasa išla tiha muzika, a po mom mišljenju je tu muziku trebala da zameni neka lokalna predgrupa.

Nego, da krenemo sa svirkom! Sa 10ak minuta zakašnjenja, gariše se penju na binu što publika ispraća glasnim ovacijama. Kreće pičvajz na bini i ispred nje! Na set listi su se našle numere koje bend standardno izvodi (Ora, Godina kulture, Ljubav, Wartburg, Car core, itd). Pored njih, publika je izglasala i pesme koje nisu često na repertoaru a koje, ja lično,mnogo volim.

To su pesme sa albuma “Osveta crnog Gonzalesa“, koji je moj omiljeni od njih (Elit luk i voda, Palija, Revanšizam i Delfin). Veliko iznenađenje su bile pesme koje limanci gotovo nikad ne sviraju (Gusti sok, Metak u glavu i Hedonist bluz), što je publika sa oduševljenjem podržala. Šutka je počela još pri samom početku koncerta gde je ekipa sa vinskim čašama proglasila povlačenje iz prvih redova.

Nije se smirivala šutka do samog kraja. Ekipa na bini nije puno pričala. Pržili su do stajanja i samim tim je 30 pesama jako brzo prošlo. Pored tih 30, bio je očekivan i bis. S obzirom da se na listi nije našla nijedna numera sa albuma “Uberlauf“, bis je započeo sa “Momci se vraćaju u grad“, gde ih je kako Radule kaže, njihov fan Vid zbunio u pevanju.

Zatim su usledile “Njanjava“, “Minijatura“, “AR2” a koncert je zabetoniran mixom pesama novosadskog benda “Pekinška patka“. 35 pesama,momci svaka čast! Imam osećaj da bi Ateisti jednom nedeljno mogli da prave ovakvu svirku u Novom Sadu! A moja preporuka im je da sledeći put to bude u mnogo većem prostoru zbog svih onih koji nisu stigli na vreme da nabave kartu. A bilo ih je.

Motka, odjavljujem

Vlada!

« of 3 »

You may also like...

2 Responses

  1. Fan says:

    Vid je bio neprikosnoven sinoc, a Radule je nosio i majicu “5 minuta slave” 😀

  2. mcjowan says:

    hvala za reportažu i slike za nas koji nismo došli do karata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *