Invasion From The East – Somborsko Vikend Ludilo

Kada bi geografski posmatrali, događaj koji se desio za vikend u Somboru mogli bi nazvati Invazija sa Severa, sva sreća pa je kulturno umetničko veče u pitanju, a ne napadi Night Walkers-a (ubiše sa novom epizodom, obavezno pogledati – prim.ured.).

Sombor su posetila 3 benda iz različitih nam krajeva naše nam lepe i bivše Jugoslavije plus domaćini (valjda su goste dočekali kako dolikuje sa rakijom?!? – prim.ured.).

Iz susjedne Hrvatske Osijeka, posetio nas je bend pod nazivom Kymera, teški death/thrash metalci koji na sceni obitava više od jedne decenije i iza sebe imaju gomile nastupa po regionu, dva albuma i gomilu vernih obožavalaca. Rokaju, čepaju i ultra mega su glasni da je komšiluk odlučilo da se pridruže i uživaju u njihovom nastupu.

Prevalili su put od Valjeva do Sombora, hardcore/deathcore bend Y.O.X. , ekipa koja po sviračkom stažu nimalo ne zaostaje za Kymerom. Spoj iskustva, talenta i pozitivne energije. Tekstove crpe iz ličnog života i svega lošeg što nam se događa. Iskreno brutalni, sa visoko energičnim vokalom. Na nastupu su promovisali svoj debi album “Conception Of Circle” koji je publika sa oduševljenjem prihvatila uz podvriskivanje, mrdanjem kukovima uz ritam i hvatanjem u kolce gde su pleli sitno.

Ne meru somborci bez nas novosadista, šta će ljudi volu nas više nego rođenu sestru ili brata. Bend Kolaps, ekipa koja postoji od 2005. godine. Kroz bend je prošlo dosta muzičara, ali na kraju najbolji su ostali (izvini Crveni 😛 – prim.ured.).  Bend krasi mešavina različitih pravaca što kada se sve smućka u jedno dobijemo jedan glasan i jasan crossover. Somborci su uživali u pesmama sa novog albuma, mešajući guzovima sa pivom u rukama.

Bez starca nema udarca, kako kaže narodna umotvorina. Somborci su pokazali da i oni imaju keca u rukavu i boje svoga “kluba” branili su sada već veterani hardcore scene Zloupotreba Službenog PoložajaZ.S.P.. Ostati toliko dugo na ovoj našoj sceni je za svaku pohvalu, jedni od retkih. Publici su predstavili svoj poslednji album “Ispovest Slobode“. Njima je i pripala čast da otvore Invasion From The East i publiku dobro zagreju za predstojeće skakanje, mosh pitovanje, mlatarenje glavama …

Po ekipi koja stoji iza ove organizacije, a i publici, moga bih reći da su se super proveli i da su sasvim zadovoljnim gostima što možemo i dokazati fotografijama koje je ufotkala naš fotograf Marina Lukić.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *