Sell Larska Orchestra – Tri benda, tri različita zvuka u CK13

19.05. u CK13, održana je veoma zanimljiva svirka, gde su se, pred NS publikom, prvi put predstavila dva benda, Sell Them Sin (NS) i Larska (Kg), a Yeltsin’s Atomic Orchetra (NS) je već dobro poznat novosadskoj publici. Tri različita žanrovska benda, uspela su da privuku blizu stotinjak zaljubljenika u tvrđi zvuk.

Prvi, pred publiku, izleteli su, kao iz praćke, saaaa mali zakašnjenjem, Sell Them Sin, bend koji predvodi Željko Diklić ili ti čovek ne zna đe više svira. Ovoga puta, seo je za bubnjeve, a mesto gitariste ustupio je Charlie Caroll-u. Veoma zanimljiva stvar, kod ovoga benda, je vokal, za koji je zadužena mlađana Tamara Vojnović, koja bi mogla da stane rame uz rame nekim pevačima sličnog muzičkog pravca. Bend krasi veoma zanimljiva kombinacija raznih žanrova, od Punk-a, preko Rock-a do HC-a pa sve to smućkano u jedno. Zanimljivo je to da bend ima pozamašnu set listu i ako postoje kraći vremenski period (ne duže od godinu dana) i da do sada nije imala nastup pred Novosadistima. Njihov nastup od nekih 45 minuta je bio dovoljan da pokaže da bend ima budućnost i da će lako pronaći put do novih fanova.

Sledeći koji su izašli na binu su, za mene nepoznati, Larska, momci koji nam dolaze iz srca šumadije tj. KragujevcaBend za koji sam prvi put čuo tj. pročitao, kada sam video najavu za svirku u CK13. Dva basa i bubanj je veoma zanimljiva kombinacija ovog benda, ali da ih nisam gledao nego stojao negde sa strane i slušao, rekao bih da imaju gitaristu u bendu. Neverovatna energija je ono što krasi ovaj bend, odlična usviranost i pre svega bas, koji na momente daje zvuk lepši od gitare. Momci te svojom svirkom ostave otvorenih usta (kao u crtanim filmovima-prim.aut.) i nesvesnim da su sišli sa bine, koliko te omađijaju svojim umećem. Neverovatan stoner psycho zvuk je ono što predstavlja ovaj bend i mislim da bend ima potencijala da zauzme vodeće mesto, ako ga već nije zauzeo, na srpskoj stoner sceni. Album prvenac je u pripremi i očekujemo promociju istog kada se pojavi.

Za kraj večeri, predstavio nam se bend zanimljivog naziva, Yeltsin’s Atomic Orchetra. Bend koji me je vratio u 90-te kada se pojavio Sony Playstation. Muzika koja kao da je izašla iz igara koje smo u to vreme igrali (N4S, Formula 1, Twisted Metal itd…) Valjda zbog toga što sitni sajzer dominira bendom i daje taj old school sound. Bend, koliko sam primetio, ima svoju vernu publiku i poštujem. Meni bi pristajali jedino kada bih se opet latio stare PS1 i prisetio se starih dobrih dana i pikanja igara do ranih jutarnjih časova.

Galerija slika:

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *