Belo U Boji + Plišani Mališan Live @CK13 – 02.03.2019

Dođite da čujete bendove Belo u Boji (promoviše svoj album prvenac) i Plišani Mališan (svirlai u CK13 pre 4 godine sa Kaznom za uši i Dž!Dž!), a koji u svom stvaralaštvu spajaju svu težinu života u malom industrijskom gradu kao i neuništivu ljubav i nadu u bolje sutra.

Belo U Boji je alternativni, indie, rokenrol bend u čijem stvaranju se može čuti uticaj bluza, psihodeličnog i pop roka. Sve to dopunjuje naivno lucidna igra reči i emocija koja prožima tekstove. Početak benda se vezuje za 2015. godinu, kada se petorka okupila i počela rad na svojim prvim pesmama.

Od samog nastanka rade na pesmama koje su svoje mesto našle na EP-u pod imenom ’’Sjaj sa druge strane večnosti’’. Ovaj EP predstavlja prvo izdanje benda u njihovom aranžmanu. Premijerno sviranje u matičnom gradu bilo je uzbudljivo zbog neočekivano burno pozitivnog prijema.

Bend je nakon prvog i nezaboravnog nastupa u svom gradu nastupio u Čačku na mini gitarijadi, gde je odneo prvo mesto i plasirao se u polufinale “Zaječarske gitarijade” . Nedugo posle toga, učestvuju i pobeđuju na “Leskovačkoj gitarijadi”, gde je grupa proglašena za najbolji sastav od strane žirija.

Momci su imali zapažene nastupe širom Srbije, a ovo će im biti prvi put da nastupaju u Novom Sadu. Trenutno promovišu svoj debi album “Stvarnost koju stvaramo” , objavljen 21. januara 2019. godine za izdavačku kuću Tioli Records.

Članovi su:
Miodrag Danilović – vokal
Luka Jakovljević – bas gitara
Miloš Knežević – bubnjevi
Naum Simovski – ritam gitara
Strahinja Stefanović – solo gitara

https://www.instagram.com/belouboji/

Plišani Mališan donosi psihodeličnu post-rock muziku, u pratnji odabranih stihova sa mnogo apstrakcije i introspekcije. Nakon prve svirke 2000. godine, nekoliko godina sviraju po Gornjem Milanovcu i okolini sa prijateljima. Nakon toga, Plišani odlaze u Banja Luku na Jelen Demofest na tvrđavi Kastel gde 2011. godine osvajaju prvo mesto jednoglasnom odlukom žirija. Na MTV-u je prikazan njihov spot za pesmu MC3. Iste godine, gitarista Ivan Kovačević postaje član i grupe Bjesovi.

Svoj prvi album pod nazivom „Plišani mališan“ objavljuju online 2013. godine. Album je snimljen u aprilu 2012. u beogradskom studiju Digimedija. Tokom aprila 2014. grupa snimaju novi album koristeći salu Doma kulture u Gornjem Milanovcu (nekadšnji dom JNA) kao improvizovani studio. Snimatelj je Boris Mladenović iz Jarbola. Plišani Mališan izdaje drugi studijski album “U nebranom grožđu” za izdavačku kuću Rock Svirke Records.

Članovi su:
Đorđe Novaković – glas i gitara
Ivan Kovačević Kovač – gitara
Boban Kecović Kecko – bas i prateći vokali
Silvija Mitrović – vokal, gitara, daire
Mirko Šćepanović – bubnjevi

Cena karte za ovaj koncert biće 250 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate izvođače i nezavisnu muzičku scenu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *