Ritam Evrope! 2018 – Dan pobede nad fašizmom – Koncert na Trgu Slobode

Juče je u Novom Sadu održan tradicionalni koncert, poznatiji kao Ritam Evrope, koji ujedno se poklapa sa danom pobede nad fašizmom, koji, na našu žalost, i dalje se pojavljuje u raznim oblicima, kako kod nas, tako i širom evrope.
Ritam Evrope je i ove godine održan na Trgu Slobode i ugostio bendove iz regiona i Amerike. Regionalne bendove predstavljali su mlade punk uzdanice Tri Kapljice, zatim veterani rock muzike Disciplin A Kitschme, i naravno nezaboravni Riječki bend Let 3, a iz New York-a predstavili su se The Toasters.

Tu čast da otvore sam koncert imale su naše novosađanke Tri Kapljice, mlade punkerke kojima karijera ide uzlaznom putanjom i koje bi mogle da budu jedna od uzdanica novosadske punk rock scene, a čiji debi album svakog dana očekujemo da se pojavi.

Posle njihovog energičnog, brutalnog, ali kratkog nastupa, pojavo se Ska sastav The Toasters, koji su svojom muzikom zagrevali novosadsku publiku za predstojeća dva velika benda. Bend po mom skromnom mišljenju bio je dovoljan za nekih 45-50 minuta, a ne za sat i kusur koliko su proveli na bini.

Let 3, bend o kojem ne treba puno pisati. Sjajni, sjajni, sjajni i opet sjajni. Bend koji jednom godišnje obavezno mora nastupati pred novosadskom publikom. Do sada sam ih gledao n puta u Novom Sadu i svaki put sam bio srećan i prezadovoljan njihovim nastupom.

Tu čast da zatvore svirku su imali Disciplin A Kitschme, koji na mene, iskreno, nisu ostavili dobar utisak, nisam se nikada oduševljavao njima, ali bože moj, ko sam ja pa da dajem svoje mišljenje o tolikoj veličini velikog Koje.

Galerija slika:

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *