NA PREDSTOJEĆEM KANSKOM FESTIVALU, ČLAN ŽIRIJA BIĆE IGOR STANKOVIĆ DIREKTOR KOMBANK DVORANE

Na predstojećeg Filmskom festivalu u Kanu koji će održati od 18. do 27. maja. U okviru 54. izdanja programa „Petnaest dana autora“ Igor Stanković direktor MCF MegaCom Filma i Kombank Dvorane biće član žirija koja će dodeliti nagradu Europa Cinemas Label.

Nagradu u ovoj selekciji dodeljuje žiri sastavljen od četiri najznačajnija Europa Cinemas prikazivača u Evropi za tekuću godinu, među njima je direktor istaknute distributerske kuće MCF MegaCom Film Igor Stanković koji je ujedno i direktor Kombank Dvorane, Festivala Autorskog Filma, osnivač Kids Film Fest-a kao i idejni tvorac Dunav Film Fest-a.

„Sa velikim uzbuđenjem sam dočekao vest i poziv da budem deo najvećeg filmskog festivala na svetu u svojstvu člana žirija jedne od nagrada u okviru pratećeg programa Kanskog festivala. Izuzetno priznjanje naročito ako se ima na umu da dolazi na predlog i izbor organizacije Europa Cinemas koja broji više od 1200 bioskopa širom Evrope. Putovanje kroz svet filma i festivala i upoznavanje novih svetova, predela, ljudi i kultura, nas čini boljim, nadahnjuju i ohrabruju i ovakva priznanja filmsku iluziju pretvaraju u predivnu stvarnost“ izjavio je Igor Stanković.

Nagrada Europa Cinemas Label je koja se dodeljuje ima za cilj da produži promociju, i distribuciju evropskih filmova. Nagrada je izuzetno značajna jer se filmu dodeljuje u trenutku njegovog premijernog prikazivanja na festivalu i pre prikazivanja u bioskopima. Ova nagrada mobiliše medije, distributere i prikazivače da uvrste evropske filmove na svoj repertoar i tako im produže bioskopski život.

Europa Cinemas je mreža bioskopa koja se fokusira na evropske filmove, nastala 1992. godine je na inicijatuvu trideset bioskopskih prikazivača i danas je mreža od 1.231 bioskopa sa 3.083 bioskopskih dvorana koje se nalaye u 44 zemlje Evrope.

Između ostalog Igor Stanković je dobitnik najprestižnijih priznanja kulture i umetnosti među kojima su srebrna plaketa Jugoslovenske KinotekeStatue i Povelje Kapetan Miše Anastasijevića, takođe Francuske vlada ga je odlikovala ordenom u rangu Viteza umetnosti i književnosti. U prethodnih dvadeset godina svog profesionalnog bavljenja filmskom distribucijom kompanija ispred koje je Igor Stanković, MCF MegaCom Film postala je lider i najveća srpska filmska kompanija. MCF pored kancelarija u svim zemljama regiona, jedina je srpski osnovana i vođena kompanija koja je ekskluzivni zastupnik, holivudskog studija Volt Dizni u okviru koga posluju i 20th Century Studio, Marvel Studios, Lucalfilm itd.

MCF je između ostalog i producent tradicionalnog FAF-a Festivala Autorskog Filma, KIDS FEST-a – Dečijeg filmskog festivala, Festivala Francuskog Filma, MOJ OFF – online filmskog festivala kao i mnogobrojnih programa na ovim festivalima. Takođe je i pokretač najveće domaće video na zahtev platforme MOJ OFF koja se ističe po ekskluzivnosti sadržaja i koja je onlajn domaćin skoro svim filmskim festivalima Srbije.

MCF MegaCom Film sa kompanijama u svom vlasništvu Kombank Dvoranom, bioskopom Vilin Grad kao i jedinim domaćim bioskopskim lancem CineGrandom predstavlja lidera i nezaobilaznog partnera filmske, medijske i kulturološke scene Srbije i celog regiona.

Izvor: Ivan Makragić – www.musicpocket.org

Foto: Promo

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *