Norveška šuma i Sputñik, live @ CK13

Sjajan petak u omladinskom centru CK13 je iza nas. Publici su se predstavila dva odlična autorska benda iz Novog Sada.

Norveška šuma je melodični alternativni rok bend iz Novog Sada. Bend se bavi isključivo autorskim radom, a osnovan je jeseni 2013. godine. Bunt mladih i trendovi savremenog sveta, zbrkani međuljudski odnosi, red energije pa red nežnih tonova… Ritam njihovog opusa je smenjivanje melanholičnih celina i oštrih gitarskih deonica sa jakim društvenim porukama.

Norvešku šumu čine: Goran – vokal, Ivan – bas, Lazar – bubnjevi i Filip – gitara. Bilo je pravo zadovoljstvo čuti ove skromne momke koji odlično znaju šta rade i jako uživaju u tome.

Veče je odmaklo i atmosfera se poprilično zagrejala, kada se u CK13 „prizemljio“ Sputñik. U pitanju je vrhunska ekipa muzičara predvođena frontmenom Žikicom Miloševićem. Sviraju brit indie pop i skladno spajaju teško spojivo – kombinuju gitarski zvuk i elektronsku muziku. Bave se isključivo autorskim radom i nastupaju na engleskom jeziku. Savršen britanski akcenat daje snažan pečat i ostavlja utisak da su nastupali umetnici sa ostrva. Osnovni motiv tekstova je ljubav. Pesme su dinamične, a tekstovi poetični prepuni snažnih emocija.

Dugo se očekivao izlazak albuma, a neposredno pred nastup konačno je ugledao svetlost dana. “A Memory of Fire” sa 13 pesama, izdat je za Take It Or Leave It Records.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *