“Ja Sam Tu” – Promocija Albuma Saše Novaka uz podršku lokalnog Ramones tribute benda Poison Hearts – Gerila Bar

Sinoćno tmurno i kišovito vreme nije me sprečilo da odem i ispratim nastup legende ex-Yu punk rock scene Sašu Novaka & Friends uz podršku lokalnog Ramones tribute benda Posion Hearts. Prvobitno je bilo planirano da se na promociji albuma “Ja Sam Tu” pojavimo, moj rođo, Zoran Popnovakov (Dotkom) i ja, ali šta ćeš godine čine svoje, moj dobri rođo ukočio se i izgledao kao neka baba kada sam otišao po njega. 😀 Želimo mu brz oporavak i da više pazi na sebe, jer nam je još potreban u r’n’r vodama (Rođo kada nam više ne budeš od koristi znaš šta te čeka 😀 – prim.ured.).

Prolazeći kroz centar grada primetio sam veliki broj mladih ljudi, koji su uz tupa, tupa, tupa zvuke đipali kao na nekim lakim drogama na, po meni, ne razumljivu “muziku”, ako se to uopšte može nazvati muzikom, usput kontajući da će sam pomen imena Saša Novak ex-Psihomodo Pop, privući veliki broj ljubitelja punk-rock scene.

Do početka svirke koja je počela sa kašnjenjem od 60-tak minuta okupio se veliki broj starijih poznavalaca lika i dela Saše Novaka. Nastup su otvorili novosadski Ramones tribute bend Posion Hearts, koji se publici predstavio obradama pesama Ramones. 60-tak minuta njihovog nastupa sa dobro poznatim hitovima je bilo dovoljno da nas pripremi za nastup Saše i drugara.

Mali peh na početku sa basistom Ivanom PunkerChe Černjakom brzo je rešen, da bi Saša odmah ubacio u petu i pesmom Europa otvorio njihov nastup. Pesmom Gubim te, nastavljaju istim tempom, pesmom Polako – Polako Ona Vrišti Da Me Voli vratio nas u 80-te kada je Psihomodo Pop bio u vrhuncu. Pesmama Running for you, My darling i Cold, prave mali zaokret koji se sasvim fino uklopio u koncepciju svirke. Svriku nastavljaju pesmama Sumoran Svijet Crni Gavran, koja je po meni jedna od najjačih pesama i na samom albumu. Pesmom Zauvijek i Sve je propalo nastavljaju svoju svriku da bi pesmom Morgen publiku podsetio velikog hita Ive Robića. Pesmama Ja sam tu, obradom “Osmijeh” od Drage MlinarecaPovedi me i 1,2,3 svoj energični nastup privode kraju. Za bis su nam pripremili adut ili ti kec iz rukava koji je Psihomodo Pop koristio redovno na svojim nastupima, odsvirajući pesmu Ramona. Sedamdesetak minuta nastupa benda, prošlo je kao u snu, jer Saša kao pravi profesionalac zna kako da svoju energiju usmeri pravilno ka publici uz veliku pomoć njegovih drugara.You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *