“Pod Svetlom” promocija albuma benda Gernika

Sinoć je Gernika održala koncert povodom promocije svog novog albuma “Pod svetlom“, koji je izašao prošle godine u decembru mesecu. Razlog zbog kojeg se toliko dugo čekalo, a koliko sam upoznat, je život i rad u inostranstvu jednog od članova benda.

Svirka je počela posle 22h i ako je bila zakazana za 21:30, što je normalno, pogotovo za novosadsku publiku, da kasni na dešavanja. Ono što me je sinoć oduševilo je sama atmosfera koju je bend doprineo odličnom rasvetom i propratnim efektima. Međutim ,uvek postoji ono ali, pored odličnog zvuka i rasvete uvek postoji ogroman rizik i nebezbednost samog prostora. Sam najlon, koji se može zapaliti za tren oka, je bio po  celom zidu, ogromna teška zavesa na ulaznim vratima i vrata koja su bila zablindirana u prostoriji za svirke.

Bend je pokazao zrelost i odličnu usviranost. Mešali su se razni žanrovi od post metala, grunge-a pa do psihodelije. Odličan zvuk, vokal koji je bio na vrhunskom nivou, do ritam sekcije koja je bila glavna uzdanica benda. Svidelo mi se to što bend svaku pesmu doživljava na poseban način i iz svojih instrumenata izvlače ono najbolje. Publika odlična koja je poznavala svaku pesmu i zajedno sa bendom učestvovala u svirci. Čak su prišli na metar od bine što je za svaku pohvalu.

Bend sa odličnim potencijalom, odličnom energijom koji bi, rame uz rame, mogli da sviraju sa mnogim kvalitetnim bendovima van naših granica.

Galerija slika:

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smeju se preuzimati bez dozvole autora. Fotografije se ne smeju seći, menjati, prerađivati, niti uklanjati ili menjati žig autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašćeno korišćenje, bi će preduzete pravne mere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primete navedene nedozvoljene aktivnosti da obaveste autora. Hvala.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *