Novosadski uranak – Svirka u Limanskom parku 01.05.2018.

Juče je, po sedmi put, održan Novosadski uranak u Limanskom parku (pravi naziv bi trebalo da bude Limanski uranak – prim.aut.), koji je podžan od strane Uprave za kulturu grada Novog Sada i organizatora “Audio konstruktor“. Kako sam, saznao iz medija, sem “Killo Killo Banda” i benda “Grate“, ostali bendovi su morali da se prijave na konkurs da bi na istom učestvovali. Naravno ovako nešto ne bi trebalo da bude prihvatljivo, iako živimo u državi gde se ljudi dele (po nacionalnoj, verskoj osnovi i materijalnom statusu) kako bi određene osobe postigle određene ciljeve, ne bi smelo da se dogodi da, u jednom ovakvom metal/punk/rock društvu, dođe do bilo kakve podele. Svakome treba pružiti jednaku šansu, a ovi stariji bendovi bi mogli malo da prepuste mladima svojih 5 minuta slave, a ne da se konstantno guraju na vrh i pokopavaju sve ispod sebe.  Prijavilo se desetak bendova, a izvučeni su sledeći “srećni” dobitnici. “5 Minuta Slave“, “Rosetta Stoned” koji su dva dana pred nastup zamenjeni sa “Northern Revival” i “Njuške.

Odličan zvuk, izbor bendova ne bih želeo da se mešam u organizaciju, ali ako već hoćemo da podržimo mlade snage onda je trebalo pozvati svih 11. Manimo se velikih bendova koji imaju čitavu organizaciju iza sebe, dajmo gurati mlade i kojima bi više značilo znak pažnje koji je audio kuća “Audi konstrukotr” obezbedila za svakog izvođača.

Velika zamerka je to što je trava do kolena i ako se znalo da će dosta roditelja doći sa svojom decom. Sami smo svesni sve većoj pojavi krpelja i lajmske bolesti. Organizator, ako se toliko potrudio oko zvuka i same organizacije, trebao je da razmišlja i o najmlađima!

Galerija slika:

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *