Dojo i Josip A Lisac – Dom B-612

domsvirka

Kao uvertira za 2021. godinu, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija “Novi Sad 2021” počinje građenjem kapaciteta dočeka dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu. 13. januara odlučio sam se, od dvadesetak lokacija u gradu, da odem u Dom b-612, da bih uživao u svirci dva novosadska benda Dojo i Josip A Lisac (JAL).

Da li sam pogrešio u svojoj odluci?!? Definitivno NE! Spadam u ljubitelje žešćeg zvuka, ali ne spadam u one koji ne mogu da poslušaju i nešto drugo. Dojo sam slušao 2016. godine kada je radila kao kantautor i mogu reći da me je ovaj projekat, kao grupa, oduševio.  Eksplozija zvukova, pomešana sa, na momente, psihodeličnim deonicama i odličnim vokalom Dunje, na momente me je podseća na Juliette Lewis, naročito na pesmu Hardly Wait iz filma Strange Days. Odličnih 50-tak minuta.

Josip A Lisac, bend o kojem ne treba mnogo govoriti. Standardno dobri, sa Vedranom koji svojim kratkim začkoljicama i doskočicama publiku stalno drži na visokom nivou. Odličan izbor pesama, što sa novog albuma, uz momente comeback-ova na stare. Pravi izbor pesama za odličnu publiku!

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *