Echo Spiritus pokreće sopstveni festival ALTER ECHO festival u SKCNS Fabrici

Novosadski bend Echo Spiritus pokreće sopstveni festival ALTER ECHO, koji će svojim nultim izdanjem obeležiti i četvrti rođendan benda. Datum održavanja festivala je petak 22. mart u SKCNS Fabrici.

ALTER ECHO festival će na svom nultom izdanju pored benda Echo Spiritus ugostiti još četiri novosadska benda: Lepša Brena, Pannox, Fifth Piece i Non Grata.

Ideja festivala je da u nadolazećim godinama postane tradicionalan događaj na kojem se bendovi povezuju sa ciljem zajedničkog jačanja alternativne scene u Srbiji. Infrastruktura alternativne kulture nije održiva bez saradnje bendova i zbog toga su nam potrebni festivali koji imaju potencijal da postanu zaista zapaženi. Na osnovu toga, publika će sigurno prepoznati da se nešto dešava na obostrano umetničko zadovoljstvo.” – Zoran Kandić, bubnjar benda Echo Spiritus.

Echo Spiritus je atmosferični rok sastav iz Novog Sada, osnovan 2020. godine, na inicijativu bubnjara i tekstopisca Zorana Kandića i gitariste Aleksandra Pavlovića. U bendu su još i Branko Dobrijević (vokal, gitara), Miloš Kolarov (bas gitara), Dušan Mihić (vokal) i Nikola Borić (gitara). Bend je u aprilu 2023. godine objavio svoj debitantski album “Disbalans

Lepša Brena je arhitektonski pop bend iz Novog Sada, koji aktivno obrađuje teme arhitekture, urbanizma i melanholije života u gradovima, sa često kritičkim stavom prema savremenim urbanim pojavama. U svojoj muzici Lepša Brena kombinuje elemente synth-popa 80-ih, postpunka, darkwave-a i hipnotičkih tribalnih ritmova koji pokreću na katarzični ples. Lepša Brena do sad ima dva objavljena EP-a, jedan album i gomilu samostalnih singlova, koje možete naći na svim streaming servisima.

Pannox je novosadski bend nastao 2022. godine. Iako su zasnovani na zvuku treš metala, muzika koju sviraju često izlazi iz okvira ovog pod-žanra, prihvatajući uticaje heavy, death, ali i modernijeg metala. Trenutno promovišu svoj prvi album – The Night of Pan.

Fifth Piece je metal bend iz Novog Sada. Njihov zvuk je kombinacija teškog instrumentala sa melodičnim pevanjem, koje ima prizvuke tradicionalne Balkanske muzike. Reči pesama se fokusiraju na socijalne, ekološke i mentalne krize koje kao društvo susrećemo, protkane simbolima i metaforama. U muzici se čuju uticaji bendova poput System Of A Down, Gojira, Architects, Avenged Sevenfold, Fit For An Autopsy i Metallica. Trenutno rade na EP-ju od četiri pesme, kojima je glavni motiv izgubljenost u stanju blaženstva.

Non Grata je mladi četvoročlani bend iz Novog Sada, formiran 2020. godine i od samog početka se bavi isključivo autorskim radom. Na gitari i vokalu je Dušan Obradović, na solo gitari Aleksandra Krnić, bas gitaru svira Damjan Pavlović, a za bubnjevima je Milan Obradović. Bend je formiran sa ciljem da napravi drugačiju muziku koja se stilski do sada nije mogla čuti na našim prostorima, a ono što bi je izdvajalo i isticalo je kompleksniji aranžman i promene tempa pesme.

Cena ulaznice je 500 din i kupuju se na dan festivala na biletarnici SKCNS Fabrike od 20h.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *