Evolucija spot-singlom „The Earth is full of rats“ najavljuje novi album

Evolucija je Srpsko-Švajcarski bend koji iza sebe ima objavljena dva studijska albuma u Srbiji i inostranstvu. Njihov drugi album “Hunt” je u Nemačkoj proglašen za najbolji metal album 2019. godine. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata u Srbiji, ali i u inostranstvu, i uspešnu turneju po Rusiji, Belorusiji, Ukrajini i Švajcarskoj na kojoj su delili binu sa nekim od najvećih imena svetske Heavy Metal scene, kao sto su Doro Pesch, Paradise Lost, Children of Bodom, Tyr, Pestilence, Destruction i drugi.

U narednom periodu  ih očekuje objavljivanje novog studijskog albuma koji je miksovan i masterizovan u čuvenom švedskom “Fascination Strreet Studios” pod pokroviteljskom palicom Jens Bogrena i Linus Corneliussona. Na albumu su saradjivali sa nekim od najvećih imena Srpske i regionalne rok scene. Producent novog albuma je Marko Vučković (Alister).

Novi album najavljuje singl prilično oštrog naziva „The Earth is full of rats“. Pitali smo Dragišu, frontmena satava zašto su se odlučili upravo za ovu pesmu…

Ova pesma je nastala kao i sve pesme spontano, krenete i ne znate u kom će pravcu otići i zato je po meni muzika nešto najlepše. Naslov bi mogao da bude i provokativan i da probudi radoznalost slušalaca šta ih čeka na albumu. Takođe bi mogao da postane simbol poruke albuma i  da skrene pažnju  slušalaca na važna pitanja. Ne znam  da li ova pesma najbolje predstavlja ceo album ali se sigurno izdvaja a posebno zbog dueta sa Žanilom Žak Tatajem (ex Divlje Jagode) koji je sigurno jedan od najboljih vokala u našem okruženju a i šire.

Dugo ste pripremali album, sigurno jedno tri-četiri godine. Kada smo poslednji put pričali, u planu je bilo 10 pesama. Recite nam nešto više o njemu, šta publika može da očekuje i koliko se ovaj album razlikuje od svojih prethodnika?

Za nas je ovo poseban projekat jer smo radili na njemu jako dugo i u vreme najveće izolacije čovečanstva i nesreće koja nas je zadesila. Na albumu se nalazi 10 pesama koje smo pažljivo odabrali kako bismo izrazili određene teme ili emocije koja su nas inspirisale. Nadamo se da će naša publika uživati u slušanju ovog materijala i da će pronaći nešto sa čim se mogu povezati ili što će ih inspirasati u pozitivnom razmišljanju. Danas krećemo sa promocijom novog albuma. Smatramo da je velika razlika u odnosu na prethodni, jedva
čekamo da podelimo sa svima, i da dobijemo prve rakcije naših slušalaca.

Novi album prate i promene u postavi. Naime, sada je sa vama Darko Konstantinović na gitari a Marko Vučković koga znamo kao člana Alistera je ne samo producent već je postao i punopravni član benda. Radi se o iskusnim muzičarima. Koliko su oni uticali na zvuk benda i nove pesme?

Da, kao novi član benda je Darko Konstantinović na gitari, on je uneo novu energiju u bend, izuzetno je kreativan, ima veliko iskustvo i najvredniji je član benda, ne da da se opustimo. Marko Vučković  je odavno sa nama,  na svim je pozicijama i producent je ovog albuma, najzaslužniji je što ovaj album ovako dobro zvuči, ima veliki uticaj u svemu kada je u pitanju Evolucija.

Novi album prati i nova saradnja sa Deadfall menadžmentom koji bi trebalo da se pobrinu za plasiranje Evolucije na zapad. Kako ste zadovoljni sa dosadašnjom saradnjom?

“Saradnja sa Deadfall menadžmentom je za nas jako važna, oni zaista puno rade na promociji benda i ko nas prati primetiće da imamo najmanje po jedan intervju nedeljno. Još da kažem da smo mi i pre korone radili sa jednim od osnivača Deadfall menadžmenta (Roberto Riso), i drago nam je da smo opet zajedno.”

Postoji li već izdavač za evropsko tržište i šta je sa domaćim terenom?

Što se tiče izdavača u toku su razgovori za engleski i srpski album, ponekad nam to stvara i mali problem, iz pravnih razloga lakše bi nam bilo da se odlučimo za jedan jezik. Za Engleski album mi imamo našeg starog izdavača ali nikada se ne zna, u svakom slučaju čim nešto potpišemo odmah ćemo to i objaviti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *