Nastup AWb na Evropskom forumu o muzici pred 150 delegata iz 20 evropskih zemalja

Domaći sastav Alice in WonderBand ovog leta nastupa u Mađarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Slovačkoj, Crnoj Gori i Srbiji. Početkom juna su izvodili repertoar sa najnovijeg albuma muzike sa Balkana pred 150 predstavnika iz više od 20 evropskih zemalja na Evropskom forumu o muzici, u organizaciji Evropskog muzičkog saveta (European Music Council) i mađarske produkcijske kuće Hangveto (Hangvető). Pored hrvatskog dua Dina e Mel (Dina Bušić i Melita Ivković), njihov nastup je bio deo muzičke večeri na kojoj su se predstavili učesnici evropskog projekta MOST Music

U okviru ovog projekta Alice in WonderBand će imati priliku da nastupe i 9. septembra u Vespremu, ovogodišnjoj evropskoj prestonici kulture, na Balkan:MOST festivalu. Deliće scenu sa Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Dubioza kolektivom, Divanhanom i brojnim muzičarima koji se bave muzikom sveta.

Sledeća stanica za AWb je D festival na Dojranu 30. 6. a nakon toga su ponovo u Srbiji u Malom Iđošu 2. 7. na Domboš festivalu. U Srbiji će u julu i avgustu nastupati na ARLEMM-u i u Srbobranu. U inostranstvu ih očekuju nastupi na Barskom ljetopisu, A to JazZ festivalu u Sofiji, koncert uživo u emisiji Hudba sveta na nacionalnom radiju u Slovačkoj.

U avgustu su domaćini drugog po redu festivala telesne muzike Novi balkanski ritam u Sremskim Karlovcima, od 25. do 27. Festival će još jednom dovesti svetski poznate telesne world muzičare i plesače u Vojvodinu, u ekološki centar Radulovački. Na festivalu nastupaju i predaju Ana Ljombart (Barselona), Elena Hristova (Skoplje), Ben Šic (Hamburg), Maks Polak (Njujork), i domaćini, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški (Fruška gora). Prijave na festivalske radionice su u toku, a sve informacije se mogu naći na sajtu i društvenim mrežama ove grupe.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *