Prvo veliko izdanje “Headbang Fest-a” 2019. u saradnji sa klubom Garaža

Organizator ovog festivala je bend Sanitarium, koji ovim festivalom proslavlja svoj treći rođendan benda. U nadi da ovaj festival zaživi, kao goste smo pozvali par bendova, ali pre svega drugara, koji će to veče binu podeliti sa nama i time učiniti taj rođendan većim i srećnijim.

Da predstavimo bendove koji će nastupiti to veče.

Gosti:

El Pre3idente Band (Mladenovac):
“Bend El Prezidente je nastao 2017. godine odmah nakon predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%. Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranjem benda pod imenom El Prezidente. Bend svira hard core rep muziku koja podseća na bendove iz devedesetih i dvehiljaditih kada se slušao nešto tvrđi zvuk. Muzika je zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku zemlje iz koje bend dolazi. El Prezidente je za nepunih godinu dana promenio znatno svoj sastav, sada ga mahom čine ljudi iz istog grada. Sadašnji sastav čine najkvalitetniji muzičari iz Mladenvca i Topole. Frontmen i osnivač je Luka Maksimović, drugi vokal Miljan Milosavljević, bas gitara Milan Đorđević, ritam gitara Dragan Mladenović, solo gitara Nenad Vještica i bubnjar Filip Fly Đorđević. Bend je krenuo sa jednim vokalom ali je odlučeno da se pridoda još jedan, upravo zbog energične muzike i brzih tekstova. Bend ima snimljen demo, na kom ima 5 pesama, a uskoro sprema svoj prvi album i nekoliko spotova.”

FRAMEWORK (Mladenovac):
Framework je autorski metalcore bend, koji izvodi pesme na engleskom. Bend je nastao 2002.godine i imao je zapažene nastupe po klubovima i festivalima u Srbiji. Iza sebe ima demo snimak i osvojeno prvo mesto na V Šumadijskom demo festu 23.6.2006.god. u Kragujevcu. Poslednji nastup sa starom postavom imao je u klubu Danguba u Beogradu 2009. godine na “Battle of bands“.  Nakon toga bend je prestao sa radom , a članovi benda su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard. Usledili su nastupi na festivalima i klubovima, a kao dokaz kvaliteta – osvojeno je drugo mesto na Leskovačkoj gitarijadi 2016.godine u klubu Murphy’s. Nakon toga bend prestaje sa radom.  Početkom 2017.god.bend se aktivira sa novom-starom postavom i kao takav osvaja prvo mesto na Mini gitarijadi u Kraljevu 27.5.2017.godine. Nakon toga slede nastupi po klubovima i festivalima u Beogradu, Aranđelovcu, Požarevcu, Prnjavoru, Vršcu,Velikom Gradištu gde 26.8.2017.god. Framework osvaja treće mesto. Početkom 2018.god.,bend je stigao do polufinala Prvog demo festa u Zemunu. Posebno bi istakli učešće na Beer festu 2018. na alternative stage-u, na Street art festivalu u Kraljevu 2017., kao i nastup na III Moonwalk festivalu u Pančevu. Na 37.majskoj gitarijadi u Požarevcu, održanoj  2.5.2018.god.,bendu pripada treće mesto. Aktuelno je, snimanje singla i spota kao i rad na novim pesmama.”

Zli Metalci (Beograd):
“Ono kad si slušao metal ceo život, ali ti je najdraži period otkrivanja, čekanja da kosa poraste, i snova o koncertima. Naša svirka je omaž tim vremenima.”, “Grupa iskrenih obožavatelja Heavy Metala, koja slobodno vreme troši na najbolji mogući način.” Zar je potrebno reći više o ovim legendama?

Sanitarium:
Sanitarium je alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda. Autorska muzika ima dosta pomešanih žanrova. Neki elementi panka, grunge-a, ali najviše se bazira na metal muzici.”

Početak događaja je u 20:00h.
Ulaz oko 19:30h.
Cena karte je simboličnih 200rsd.

Uz svaku kupljenu kartu na ulazu dobićete po Vinjak da se okrepite (a naravno i bez kupljene karte možete svratiti na Vinjak).

VIDIMO SE NA HEADBANG FESTIVALU !
#podržimodomaćuscenu

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *