Ritam Evrope! je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope

Ritam Evrope! je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope. Ovu manifestaciju SKC Novi Sad organizuje od 2007. godine, a ovo je njeno 15. izdanje.

Ove godine, Ritam Evrope! obuhvata tri događaja:

Izložbu fotografija Zorana TrbovićaDrugi ritam“, koja će biti otvorena u četvrtak 4. maja u 19 časova u SKCNS Fabrici. Ulaz za posetioce je besplatan, a postavka će moći da se pogleda do 12. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.


Celodnevni progam u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, odnosno novosadskim EU Info Kutkom, 8. maja u SKCNS Fabrici, kada će biti organizovani programi posvećeni stvaralaštvu mladih i mogućnostima za civilno društvo:

16.30 – 18.00 Promocija EU Resurs centra za civilno društvo (Novosadska novinarska škola i BOŠ);
18.30 – 19.30 Koncert orkestra “Dobri ljudi” (deo muzičke radionice ŠOSO “Milan Petrović”) sa gostima iz škole “DEA 2001”, Saranda, Albanija. Susret škola je u okviru programa RYCO;
20h – 21.15 Monodrama “Mulej”, glumice Anice Petrović (prema romanu norveškog pisca Erlenda Lua) muzički program na bini u Limanskom parku, 9. maja, gde će nastupiti ljubljanski rok bend Bogunov, kultni pank bend Paraf iz Rijeke, beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, alternativni rok bend Kanda Kodža i Nebojša iz Beograda, i novosadska kantautorka Dojo.

Photo: Nikica Petković

Koncert je besplatan i počinje u 19 časova.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *