Riječki Muse ili ti One Possible Option objavili novi singl “This is Broken”

Album „No King“ grupe One Possible Option proglašen je među 10 najboljih albuma 2020. godine prema istraživanju Nacionala koje obuhvata sve relevenatne muzičke kritičare, novinare i muzičke urednike. Zbog pandemije koronavirusa „No King“ nije uspio na vreme zaživeti na koncertima, ali su se povratkom u staro normalno One Possible Option pozicionirali među pravu live atrakciju i najjače (relativno) novo ime na riječkoj muzičkoj sceni.

This Is Broken“ nastavak je njihove muzičke priče i prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma koji će takođe objaviti za Croatia Records. Kako sebe grade live, tako isto rade i u smislu zvučne slike koja je još snažnija.

Osjećamo da smo kreativno u dobrom momentu i za drugi album nam je bilo važno nastaviti graditi zvuk tamo gdje smo stali s prvim, ali i sa svakom pjesmom ponuditi nešto potpuno drugačije. Cilj je bio vokalno-centričan i zvukovno širok album s modernim pristupom i puno detalja. Uzbuđeni smo pokazati cijelu sliku“, kažu iz benda koji je upravo pesmu „This Is Broken“ odabrao za prvi delić nove slike, iako su pesmu već ranije izvodili na koncertima. Upravo se na pozornici pokazala kao veliki favorit među publikom. I poruka pesme je važna: „Ne smatramo da svijet treba stati da bi poslušao ono što mi imamo za reći, ali želimo pisati o onome što nam se čini važnim i to je motor zbog kojeg One Possible Option postoji. Ako se netko pronađe u tome, drago nam je“, ističu.

Pesma se savršeno uklopila i u vizualnu priču iza koje ponovno stoji jedan od najboljih reditelja muzičkih spotova današnjice, Filip Gržinčić iz Creative Visualsa.

Spot je zamišljen kao krug života gdje je potrebno nadvladati vlastiti strah kako bi se krenulo dalje, jer u suprotnom se samo vrtimo u krug i nikada ne dostižemo zadovoljstvo i sreću. Ovaj jednostavan motiv je u spotu pretočen u Denijevu borbu sa samim sobom i svojim strahom koji u spotu predstavlja mlada talentirana Ena. Naposlijetku ona ipak pobjeđuje u ovoj rundi te se priča nastavlja ispočetka“, kaže Filip koji je sa svojom suprugom raspisao scenarijo spota.

U spotu za novi singl po prvi put vidimo i novog basistu One Possible Optiona, Borisa Braila, koji se pridružio standardnoj postavi u kojoj se nalaze Deni Kasapović (vokal), Zdravko Kasapović (gitara) i Dejan Adamović (bubnjevi). Ovom prilikom najavljuju i nove koncertne datume, nastupaju 22. oktobra u klubu Azimut u Šibeniku, a 16.11. stižu u Vintage Industrial Bare gdje će nastupiti na koncertu u sklopu proslave 5 godina muzičkog portala Music Box.

izvor: Ravno Do Dna
photo: Facebook page benda

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *