Pobednici zaječarske gitarijade Direct Drive + gosti u CK13

Petak 09.09.2022 sa početkom od 20:30 pobednici 55. Zaječarske Gitarijade, bend Direct Drive svira sa tri novosadska benda u CK13.

Direct Drive su osnovani davne 2011. godine. Bend je od samog početka, osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i savremenih rock/punk/metal/grunge izvođača imao ujedno i motiv – promociju kvalitetnog i sirovog Rock’n’Rolla, radi sveopšte koristi muzičara i prisutnih posetioca svirke. Šest godina kasnije, iskustvom renomirani, navežbani i reoformljeni, ali ništa manje motivisani – bend odlučuje da krene u autorske vode i sam krči sopstveni put na sceni, sa istim motivom, te tim povodom započinje rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu “Ruka za Spas“. Prvim singl i spot koji bend izbacuje kao početak promocije debitantskog albuma se zove – “Ništa Drugačija“, a uskoro se očekuje izbacivanje sledećeg singla pod nazivom – “Bezdan”.

Echo Spiritus osnivaju gitarista Aleksandar Pavlović i bubnjar Zoran Кandić, koji je ujedno i primarni tekstopisac, kao posledicu zajedničkog stvaranja muzike iz doba cimerstva u studentskom domu. Teme koje često pokrivaju introspekciju, prirodu socijalnih odnosa i nesklad svakodnevice sa težnjom ka trajnijem smislu prati muzika kojoj je cilj da slušaocu na instinktivan način prenese atmosferu koja vlada u tekstovima. Nakon objavljene dve pesme i održanih svirki u Domu b612 i Crnoj kući, bend se fokusira na snimanje albuma prvenca pod imenom “Disbalans“, čiji završetak očekuje u toku septembra.

Кruz Roudi je bend koji čine tri momka iz različitih gradova, okupljenih u Novom Sadu. Njihov zvuk predstavlja mešavinu muzičkih pravaca, od kojih najviše dolaze do izražaja indi rok, fank i alternativa. Bend je formiran u oktobru 2021. godine i od tada radi na snimanju albuma prvenca, sa kog će prvi singlovi biti objavljeni predstojeće jeseni. Sastav benda čine: Mladen Rakić – vokal/gitara; Nemanja Đorđević – bas gitara; Danilo Milivojević – bubnjevi.

Voden je one-man muzički projekat, inspirisan muzikom različitih epoha i žanrova (od antičke do elektro muzike), prožet zvukom gitare. Кrajni produkt te kombinacije najsigurnije je opisati kao eksperimentalni. Na nastupu će odsvirati neke od pesama sa prvog (The Cult of Deep Waters), drugog (Dreaming the Unknown) i trećeg albuma (The Trident).

Petak 09.09.2022 sa početkom od 20:30, cena ulaznice će biti 400 dinara. Kupovinom karata za koncerte u CK13 podržavate bendove i nezavisnu muzičku scenu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *