Klubu Mitraljez ugostiće bendovi Ascend i Two Coins From Mercury

Sledeće subote, 13. Avgusta, u zrenjaninskom klubu Mitraljez nastupiće metal bendovi Ascend i Two Coins From Mercury, zajedno sa podrškom u vidu lokalnog benda Affliction. Ulaz košta 250 dinara, a svirka kreće u 22h.

Bend Two Coins from Mercury je osnovan 2014 godine u Srbobranu. Današnji sastav benda je nastao krajem 2016. godine. Članovi benda su: David Tot (vokal, gitara) (1996), Edvard Tot (bas gitara, vokal) (1994), Zalan Krasuljak (gitara) (1991), Šebešćen Kiš (klavijatura) (2001) i Silard Berec (bubnjevi) (1987). Pre pandemije, za dve godine su imali više od 30 nastupa širom Vojvodine i u više navrata su svirali u Budimpešti. Članovi benda već od početka se bave sa pisanjem autorskih pesama, a te pesme su postepeno ubacivali u repertoar. Reakcije publike su bile veoma dobre i ohrabrujuće pa su tada definitivno odlučili da svu njihovu energiju treba da ulože na sopstveni materijal. Njihove pesme se mogu uvrstiti u stil heavy metala, sa elementima power metala i hard rock-a, a tekstovi se bave raznim tematikama iz svakodnevnog života.

Pre nekoliko meseci su završili snimanje debi albuma. Snimljeno je 11 pesama koje su dostupne na njihovom You Tube kanalu. Tokom leta i zime su imali nekoliko nastupa, među kojima je bio i nastup na takmičarskom delu Rokerijade u Petrovcu na Mlavi i 10. BARF-u u Beogradu, a navode da su neverovatno ponosni na to što je njihov bend pobedio na tim takmičenjima.

Ascend je nastao početkom 2021. godine i sastavljen od članova iz Aranđelovca i Beograda. Bend karakteriše miks modernog i old school heavy metala sa velikim akcentom na melodiji u svom celokupnom zvuku. Prvi studijski materijal benda biće uskoro objavljen u vidu EP-a koji nosi ime “Zero Hour” i sadržaće 4 pesme. Bend je osvojio nagradu publike na 10. BARF-u, te učestvovao na BUNT-u na RTS-u.

Foto: Miloš Ćosović

Viktorija, koja je u tom trenutku imala 17 godina (Smederevo) i Andrea, 14 (Zrenjanin), se upoznaju preko interneta u decembru 2020. zbog njihove pesme “get outta here“, koja bi trebalo uskoro i da izadje. Shvatile su da imaju sličan muzički ukus i da imaju želju da pokušaju da urade nešto zajedno i osnivaju bend Affliction. Krenulo je pravljenje pesama, pisanje tekstova, razmišljanje o imenu benda, zajedničkog osmišljavanja svega što im je u tom trenutku izgledalo da bi moglo da zatreba bendu.

Uskoro je stigao i poziv za prvu svirku, koja se održala jula prošle godine u zemunskom klubu “Fest“. Nakon toga bend je konstantno imao žive svirke, i svirali su u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Smederevu, raznim manjim mestima poput Kovačice, Lazareva, Mihajlova.. Što po festivalima što po klubskim svirkama. Bend je od proleća napravio malu pauzu sa svirkama zbog snimanja i radnji na novim pesmama, ali se sada vraca u malo drugačijoj postavi koju će vremenom podeliti sa publikom.

Ascend će 20. avgusta nastupiti u Bečeju u klubu Zombi zajedno sa novosadskim bendom Latebloom. Za više informacija pratite njihov Instagram.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *