Nemi pesnik // Live@bricK // 05.10.

Rezidenti Brick-a, Nemi pesnik, vraćaju se u klub posle letnje festivalske sezone. Željni intimne klupske svirke, za ovaj put spremaju osveženja u aranžmanima, pesmama i scenskom nastupu. Dođite 05.10. posle 22h da uživate u zvucima benda!

Nemi pesnik je novosadski bend koji je u februaru 2018. godine nastao iz niza slučajnosti.
Dva čoveka koji su se 15 godina kretali i svirali u istim krugovima, a da su pritom uspeli da se za sve to vreme čak ni ne upoznaju, konačno su oformili bend uz pomoć zajedničkog prijatelja sa viškom entuzijazma za muziku i manjkom muzičkih istomišljenika.
Jedan bivši nastavnik engleskog jezika i njegov bivši učenik su zasvirali zajedno zahvaljujući pravoj pesmi podeljenoj na internetu u pravo vreme.  Čovek koji je došao da napravi prvi kvalitetan snimak benda, za par nedelja je postao njegov nezamenjivi deo.
Objedinjujući u sebi želju da bude autentičan deo naših prostora, a da pritom učini omaž najvećim svetskim bendovima dvadeset i prvog veka, poput Arctic Monkeys-a, Muse-a, The Killers-a i drugih, Nemi pesnik peva o ovdašnjim životima i sudbinama, koristeći muzičke inspiracije koje dolaze sa raznih krajeva sveta i iz raznih žanrova.
Nemi pesnik peva o ljubavi, životu sa minimalnim finansijskim sredstvima i ostalim društvenim fenomenima sa kojima većina ljudi može da se identifikuje. Ideja je da se naizgled “neoriginalnim” temama – delovima običnog života običnog čoveka – podari originalna perspektiva i da se tako ustupi glas ljudima koji su previše zauzeti ili premalo introspektivni da bi sami sebe opevali.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *