Motus Vita Est sa Stisnutom šakom ide u nove pobede!

Motus Vita Est, legende zagrebačkog HC punka, snimili su novi spot za pesmu “Stisnuta šaka” u kojem se na fajterski način iskazuje prkos i otpor prema gubitničkom mentalitetu. Nezgodna i teška vremena u kojima živimo kod nekih su pobudila letargiju i mirenje sa sudbinom, ali ne i kod Motusa, jer oni žestoko i agresivno, kao i uvek, govore da se sudbina stvara, a ne trpi i da je svako odgovoran za svoju sreću. Iza čvrstog i žestokog zvuka pesme kroz tekst se provlači odlučan stav, koji je isto tako buntovan i angažovan, kao što je i optimističan. To je punk u samoj svojoj srži i to je ono što široka publika očekuje od punk legende.

Spot je snimio i montirao reditelj Andrej Korovljev, a producent Vedran Kovačić Beli tonski je zabeležio i obradio pesmu.

Motusi su bend koji rado slušaju tri generacije pankera i rokera, a njihove pesme se pevaju i na tulumima i na uvek atraktivnim živim nastupima. Uz šest studijskih albuma i dalje su vrlo žestoka i punokrvna koncertna atrakcija, koja iza sebe ima i uspešne turneje po Evropi.

photo by Mario Vukelić

U nadolazećim tnedeljama bend se može uhvatiti uživo u splitskom Klubu Kocka 30.4. u sklopu događaja pod nazivom Otpor ulice: Doček Prvog maja, te 21.5. u riječkom Pogonu kulture u sklopu Punk manifesta, gde nastupaju uz Deafness by Noise i Nulu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *