Objavljena “Proto_verzija”, najavni singl s novog albuma Žarka Dragojevića

Proto_verzija” naziv je upravo objavljenog singla i pratećeg video spota dubrovačkog kompozitora i producenta Žarka Dragojevića. Uz njega muzički aranžman potpisuje bubnjar Maro Zajec s kojim ga vezuje dugogodišnje prijateljstvo i saradnja. Kompozicija najavljuje album “v12_prefix” koji će izaći do kraja 2022. pod okriljem Geenger Recordsa.

Dvanaest instrumentalnih kompozicija koje sačoinjavaju ovaj album nastajalo je u pauzi između studijskih albuma banda Embassy 516 te mnogobrojnih angažmana Dragojevića kao skladatelja za pozorišne predstave, filmove i multimedijalne projekte. Prvi singl i budući materijali povezani su temom “početaka i krajeva” te post-apokaliptičnih scenarija koji su se u međuvremenu delomično obistinili tokom pandemije u kojoj se svet još uvijek nalazi.

Video spot je muzičar takođe samostalno montirao i post-producirao, a ilustracijama i animacijom karaktera je vizualno doprinela Nora Mojaš iz dubrovačkog Linear Studija. Projekt je ujedno podržan od Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika. Više informacija pronađite na službenoj stranici www.zarkodrago.com gdje možete poslušati i sve dosadašnje
soundtrack albume.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *