Epilog vam želi dobrodošlicu u “Makondo”

Kragujevački Epilog nakon duže pauze, posle hvaljenog dugosvirajućeg debi izdanja “Nova Tempore” iz 2016, privodi kraju rad na svom drugom studijskom ostvarenju, čiji izlazak se očekuje ove jeseni. Kao njegovu najavu danas su na svojoj YT stranici premijerno predstavili video singl “Makondo“.

Album je sniman u studiji Doma omladine u Kragujevcu, a važna novost je što se na mestu vokala našao Nenad Jovanović,  pevač koji je već intenzivno sarađivao sa liderom Epiloga Draganom Uroševićem, sad već daleke 2000. godine na albumu OsvajačaVrelina“, čuvenom po pesmama “Minut ćutanja“, “Ona ima san“, “Vrelina“, “Ćutiš kao pre“.

Osim promene vokala, na mesto bubnjara je došao Nikola Cozy Baošić, dok je u nekoliko pesama gostovao i prijatelj benda, poznati kragujevački bubnjar Vuk Stefanović iz grupe Forever Storm. Ove promene su doprinele tome da bend dobije potpuno novu energiju, prikladnu vremenu u kome živimo.

O singlu “MakondoDragan Urošević kaže: “Singl koji predstavljamo nam puno znači jer se u međuvremenu nakupilo dosta ideja koje smo hteli da pretočimo u pesme i da prenesemo publici jedan novi zvuk, kako svirački, tako  tekstualno i produkcijski. Ispod muzike, kao i do sada, se potpisujem ja, a tekstove su radili naši prijatelji, koji su u potpunosti razumeli da Epilog želi jedan novi izraz. “Makondo” je napisao Aleksandar Miladinović Miladinac, naš prijatelj i poeta, sa idejom da od izmaštanog grada Makonda iz Markesovog eponimnog dela “Sto godina samoće” napravi upečatljivu lirsku sliku, pomalo zagonetnu na prvo slušanje, ali tako blisku poštovaocima dela čuvenog kolumbijskog Nobelovca. Iskreno se nadam da će i naš “Makondo” dobiti svoje mesto u vremenu i ostati kao trajni svedok šta smo kao ljudi, u svojim kratkim životima, do sada preživeli.

Izrada video rada za pesmu “Makondo“, kao i do sada, poverena je RAX Mediji, dok su za fotografije bili zaduženi Koki Jovanović i Nebojša Radosavljević RAUS. Snimanje, audio mix i produkcija su delo poznatog producenta Ivana Ilića Ćilija.

Osvrćući se na dolazeće izdanje Uroš dodaje: “Za mene je svaki novi album koji radim neki novi početak i prekretnica u životu, jer sam oduvek smatrao da život čine upravo ti novi koraci i počeci koji se smenjuju i teraju nas napred kroz život. Puno ljubavi i potreba da nešto lično kažemo kroz muziku je upravo utkana u timski duh celog benda.

Epilog su:

Nenad Jovanović – Vokal
Dragan Urošević Uroš – Gitara
Darko Spasić – Gitara, Vokal
Ralle Petrović – Bas
Nikola Cozy Baošić – Bubnjevi

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *